Četvrtak, 28.03.2013.

10:58

Hoće li i Vučić 2. aprila u Brisel?

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić odlučiće, nakon konsultacija sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem, da li će prisustvovati dijalogu u Briselu 2. aprila.

Izvor: Beta

Hoæe li i Vuèiæ 2. aprila u Brisel? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

Kris

pre 11 godina

Neku pesmu ako zele da naruce kad dolazi Vucic da povede i orkesatar.
Koliko se prave vazni, oni salju dopise o svom strucnom ,,misljenju,, za koga oni smatraju da bi trebao biti na pregovorima. Ili bolje reci koga bi oni zeleli da vide. A mozda se tetka Eston nabacuje Vuciciu. Mozda se ona malo zaljubiska u mlado meso. Nesto mi je tu sumnjuvo.

Elementarna nepogoda

pre 11 godina

Sto se inate sa nama! Mi jedno oni drugo, odlucis ko je zaduzen za to pitanje oni traze drugog. Imam utisak da samo svaki put pokusavaju da nam pokazu ko je gazda. Kao da je clilj da pudemo podcinejni i da shvatimo da vrse pritisak namerno. Bas su glozni, majke mi.

jelena

pre 11 godina

Ma ovo je podlo!!!Stvaranje zavade izmedju Dacica i Vucica...a nista se nece promeniti.Papir koji nudi Estonova nece biti potpisan jer na njemu je jedno veliko NISTA za Srbiju.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je od sada pokazao veliku energiju u resavanju problema Srbije, tako da svaku njegovu odluku trebamo da postujemo, jer je pokazao da nasoj zemlji i nasem narodu zeli samo dobro.

KAMILA

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Aleksandra Vucica,prisustvovao bi samo pod jednim uslovom,a to je,da moj dolazak utice na pregovore,i da se nadje resenje koje ce zadovoljiti nase apetite,mislim da tom logikom ide Aleksandar Vucic,jer nema smisla ici tamo,ako ce sve biti isto kao i pre.

KRCKO

pre 11 godina

Neka se ukljuci i Aleksandar Vucic,i neka preuzme teret na svoja ledja,samo ako je druga strana spremnja na kompromis,posto je obrnuta situacija,njih to ne zanima,stalno nam se postavljaju novi uslovi,mislim da mu dodje isto,da li dosao Aleksandar Vucic,ili ne,kada nisu spremni na dogovor.

Vragolan

pre 11 godina

Ovi glupaci iz americke i evropske vlade izgleda nikako da shvate nase stavove po pitanjeu Kosova i nasih prava tamo. Oni ne znaju da mi znamo kakva su prava albanci u nasoj zemlji uzivali decenijama zato smo tako sa njima i prosli. I neshvataju da mi Kosovo nedamo. Ko god im ode tamo reci ce im isto.

SOKRAT

pre 11 godina

Da li ce ici,ili ne,prvenstveno zavisi od druge strane,ako su spremni da i oni cine ustupke,i da se na tom sastanku radi na dobijanju resenja koji ce zadovoljiti obe strane,ici ce,ukoliko to ne bude slucaj,nece ici.

lana

pre 11 godina

Podršku koju dobija Kosovo od strane zapada postaje sve otvorenija.Ako ne postoji već mogućnost dogovora zašto bi Vučić išao a opet očekujemo da Priština učini svoje prve korake kada shvati da Srbija neće učiniti ni jedan jedini ustupak.Ostalo nam je da se borimo i da mirnim putem pokušavamo da rešimo nimalo jednostavnu situaciju!

Vera

pre 11 godina

E za ovog jadnog Vucica se sevi okacili ko cickovi. Taj ako ne da otkaz u politici, Bog me ubio. :-) Kako ne razumeju da Dacic donosi odluke koje su njih troje Nikolic, Vuciic i Dacic zajeno doneli, pa je sve jedno ko ce izneti odluku pred njima. Oni je menjati nece svakako.

Tara

pre 11 godina

Daleko od toga da on nece da ide u Brisel i bori se za Kosovo i prava Srba koji dole zive ,al i sam uvideo da kolko kog da se trudi SAD podrzava Tacija .

BokiV

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

pufnica

pre 11 godina

Sta mi imamo od tih pregovora kada SAD podrzava Tacija i mi smo ti koji dajemo maksimum u tim pregovorima al slabo ko tamo to vrednuje.

bezobrazluk

pre 11 godina

EU je bas dala mnogo slobode sebi.Pa nismo mi optuzeni pa da idemo na saslusanje vec na pregovore koje treba da obave premijeri

Bum-92

pre 11 godina

Dijalog mora da bude završen sa povoljnim ishodom. Aleksandar Vučić trudi se maksimalno da svoje stečeno znanje i iskustvo prenese Ivici Dačiću koji pregovara sa Hašimom Tačijem u Briselu. Najbolje je da sam odluči Aleksandar Vučić da li hoće ili neće da krene put Brisela gde se odvijaju pregovori između Beograda i Prištine.

misica

pre 11 godina

Ma oni nisu normalni.....neka pozovu celu Vladu Srbije da ucestvuje u pregovorima!!!Stav Srbije je jasan,toga treba da budu svesni.

Sunshine

pre 11 godina

Zasto ne postuju nase unutrasnje uredjenje i samim tim jasnu podelu poslova u nasoj vladi? Sta su mislili da je Dacic zadrt a Vucic fin pa ce na njim lakse? Pa ne znaju oni da su i jedan i drugi i treci jednako, uostalom kao i svaki Srbin po pitanju Kosova zadrdi, i da su svi troje okorele patriote ovo dvoje i cetnici. Nek se upoznaju malo sa nasom istorijom pre nego sto krenu u saradnju sa nekim. A i njihove biografije.

Aleksa

pre 11 godina

Mozda bi bolje bilo i da podje cisto da im dokaze da je ono sto smo odlucili zajednicko misljenje nase vlade a ne neciji lican stav. Oni izgleda ne veruju u to.

GocoG

pre 11 godina

Mislim da je bitno i pozeljno da Aleksandar Vucic ide na pregovore,ipak se radi o Kosovu,a narod ima apsolutno poverenje u njega. Jeste da su uslovi uvek teski ali on je neko ko je realan u prihvatanjima.

Tiktak

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe u vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Tako da, svakako smatram da treba da ide!

Katica

pre 11 godina

Potrebno je da gospodin Vucic ode u Brisel i kaze koji su stavovi Srbije.Mislim da je on jedan od najsposobnijih politicara koji ume da se bori za bolje sutra

Alien

pre 11 godina

Vucic ima dovoljno posla i u zemlji, covek ne staje, ne znam koliko je smisleno da ide u Brisel. Osim ako nisu smislili da nam 2. aprila ponude prihvatljivo resenje pa hoce tamo celu nasu delegaciju.

Peter

pre 11 godina

Da li će Vučić ići u Brisel na pregovore o Kosovu, ili neće, zavisiće isključivo o mogućem pozitivnom doprinosu pregovorima u ovom trenutku, ali i obaveza koje ima. Ne vidim razlog zbog čega bi on takvu odluku doneo baš danas. Ako proceni da je u interesu Srbije da on bude prisutan pregovorima, prisistvovaće. Ako proceni da će to biti dodatni pritisak na srpsku stranu, neće ići. Jer po mom ličnom mišljenju, pregovaračima se mora dati i mogućnost konsultacija bez pritisaka, koji mogu biti jači ako se ceo državni vrh nađe u Briselu. Pregovori liče na tešku šahovsku igru, samo je ulog prevelik. Zato se svi aspekti moraju sagledati iz nekoliko uglova, pa čak i prisustvo Vučića u Briselu.

Hristina

pre 11 godina

Bas vidi da i strane diplomate prepoznaju Vucica kao glavnog nosioca Srpske politike poslednjih meseci. Samo ne razumem zasto misle da ce im sa njim biti lakse da postignu sopstveni cilj?

dejan123

pre 11 godina

Svaka cast. Samo tako nastavi da radis, izacemo mi iz ove krize i bolje ce se ziveti u Srbiji. Naravno, za sve treba vremena. Ali ovakvim tempom i radom, mogli bi uspeti. Samo napred!!

Marko

pre 11 godina

Ne znam otkud ovo insistiranje Brisela, vlada je delegirala Dacica za pregovaraca, ko god da ode zastupace isti stav. Meni je ovo cisto nepostovanje nase zemlje, odredjen je covek za pregovore a oni bi da ga menjaju, a nije kao da bi ista dobili sve i da im ode Vucic.

Drasko

pre 11 godina

Mnogo bura je proslo...Pa prezivece se i ovo...Najvaznija nam je Srbija..Nasem timu zelim svu srecu u pregovorima zajedno sa Vucicem ..

ilija

pre 11 godina

Vazan je sever Kosova i Metohije.Jos vaznji je jug...Ali najvaznija je Srbija...Prekrajanja granica je bilo i pre...Nasem timu zelim uspesne pregovore ....

gradimir 017

pre 11 godina

Bitno je da ko da dođe u Brisel ne odstupa od "crvene linije" ispod koje se ne može ići. U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju svoje političke karijere, a da su Vučić i Dačić relativno mladi političari, i da ni on, a ni Vučić, ni Dačić neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

Perun

pre 11 godina

Gospodin Vučić je ključni čovek ove vlade. Ali smatram da se aktivnosti sinhronizovano vode i da gospodin Dačić zastupa interese Srbije na način kako je dogovoreno sa predsednikom Nikolićem i gospodinom Vućičem.

Plaki

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

Veljko

pre 11 godina

Srećom trenetno je svejedno ko ide na pregovore jer vrh države ima jedinstven stav kad je Kosovo u pitanju. Americi i EU bi bilo bolje da insistiraju kod Prištine da prihvate ono što imaju svi drugi narodi u normalnim zemljama. Dopuna pregovarača nikako neće promeniti crvenu liniju koja je definisana u rezoluciji.

Zona

pre 11 godina

U ovim trenucima treba doneti ispravnu odluku koja ce biti istorijska prekretnica zato smatram da Vucic treba da ide u Brisel kao neko ko je poneo najveci teret pocevsi da se bori sa svim problemima u kojim se Srbija gusi...Njegov odlazak bi pruzio sigurnost i nasim pregovaracima....

.

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

gocaB

pre 11 godina

Posto je Pristina veoma tvrda u svojim stavovima nisam bas siguran da ce nam Vucicev odlazak olaksati situaciju, ali sam uveren da je nece otezati.

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

ignjat

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

Dragiša 023

pre 11 godina

Dačić je do sada vodio pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

Deda Miloje

pre 11 godina

DEDA CVETKO.... Idi Vucicu i da se ugruvas.Ali sta god uradio tvoja polupismena masinerija Centralne otadzbinske uprave ce te podrzavati. Imali smo to i devdedesetih

Ivan Grozni

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće, ali Vučić je jedini političar za koga mogu da kažem da je pošten i što je još važnije iskren prema narodu i državi! Što za ostale političare ne bih mogao kazati! Vučić treba da ide u Brisel, verovatno ne može ništa promeniti, ali bar će nam reći istinu!

DAVIDOF

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

Samo pitam

pre 11 godina

TRIFUN

I ja sam da idu svi i to ovim krsem od aviona vlade Srbije. Nije da slutim.A zasto nema i Krkobabica i on je potpredsednik vlade i Ugljanin takodje

mahidevran

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Mislim da svakako treba da ide!

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 11 godina

Вучић би требало да иде у брисел, јер је данас Србији најпотребнији политичар-родољуб који нема везе са корупцијом, а који је довољно ОБРАЗОВАН и ИНТЕЛИГЕНТАН да схвати да постоје ИНТЕРЕСИ ВЕЛИКИХ СИЛА, и да мала Србија мора то да поштује, па макар јој се то и не свиђало.

- Слоба није био довољно интелигентан да прихвати НАТО базу у Србији...
- Ђинђић није схватио да светске силе не воле брзо решавање проблема....
- Коштуница није обавештен да право и правда није исто за велике и мале....
- Тадић није научио да професор не може држати предавање државницима....

Србија би требало да прихвати споразум који предлаже ЕУ, а нека Албанци не прихвате..

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.
(vesna, 28. mart 2013 12:31)

Tek sada ne znam ništa. Što uopšten, generalizovan odgovor, čista hipoteza bez ijednog dokaza, što siromašna leksikologija su me potpuno smele..Tražila sam aksiomu a dobila sam praznu ...tjah!

South Park

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...
(Miroslav D., 28. mart 2013 13:54)

Budite malo originalniji

dragan

pre 11 godina

Da li se neko zapitao zašto Vašington i Brisel žele Vučića u pregovorima vezanim za Kosovo.Svima je jasno da je ovo marionetska vlada, pa sad Vučiću kad si uzimao i došao na vlast kako si došao ima i da igraš kako Vašington i Brisel sviraju.Pa hajde Vučiću nije to tako teško, u suprotnom loše ti se piše.

SOKRAT

pre 11 godina

Pa ako hoce da razgovaraju,i ako su raspolozeni da se nadje zajednicko resenje,Aleksandar Vucic ce se svakako odazvati pozivu,ali ako to nije slucaj,nece ici,posto bi to samo bilo gubljenje vremena.

Mile Bački

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

bnm

pre 11 godina

AKo je uskladjeno sta i kako nadalje funkcionisati(sa nase strane),onda sta ce on ?jel dolazi i jahaga,svita,zamenik,.. ili je samo taci tamo??Sa nase strane preds,premijer,prvi zamenik,.. a sa njihove samo jedan??Nesto je tu cudno,sta god da ucini nevalja,ako ode, eventuali krah pregovora ce se i njemu pripisati , ako neode ostace da nije za saradnju,..jes' nezgodno priznajem...

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

Višnjičica

pre 11 godina

E sad srpski narod na Kosovu moze da veruje da dolaze za njih bolji dani, pogotovo ako se i Vucic ukljuci u pregovore,pozvan je,on ce odluciti sta je najbolje jer su mi Srbi na KiM prioritet.

PetarM.

pre 11 godina

Vucic je dobio velike pohvale od Nemaca, sam Vucic Nemce naziva prijateljima a Srpskom narodu je porucio da narod promeni svest tako da bi Vucic zaista uspeo u pregovorima i ispunio zahteve Nemaca.

zlatan

pre 11 godina

Lepo pise da ce Aleksandar Vucic danas u dogovoru sa predsednikom Nikolicem i premijerom Dacicem odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti svoj licni interes ispred interesa Srbije.

sanja

pre 11 godina

Ako izađu sa nekim realnim predlogom i ako je Priština spremna na kompromis u suprotnom nemaju razloga da troše njegovo vreme.Mislim da je Srbija bila jasna da novih koraka nema.

TikicaCR

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti povoljan za srpski narod koji živi na Kosovu.

legea

pre 11 godina

pravedan covek, bitniji su mu rezultati pregovora, da li sa njim ili ne. Ali se nadam da ce i on otici,jer cemo sigurno biti jaci u pregovorima.

Masinica

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ce danas u dogovoru sa Drzavnim vrhom odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti interes svoj ispred Srbije.

Bobicaaaa

pre 11 godina

Eto,i oni su uvideli da je Vucic pravi politicar, i zato hoce i da on bude deo pregovora.Ali, on će odluku dal će ići ili ne doneti dogovorom, kad shvati šta bi bilo najbolje.

nedegole

pre 11 godina

Vucica po svaku, svaku, svaku cenu ukljuciti u pregovore u Briselu, upravo da bi mu se uskratila privilegija da i dalje populisticki i lazno u nacionalnom interesu komentarise ono oko cega se ucesnici trude. Pa smesno je da Vucic (naravno SNS) ostane jedini cestiti Srbin. Nas pravi intres je realnost i istina, znaci EU i opstanak, sa problemom Kosova resenim onako kako se moze. Da smo tako dobri i sposobni, resili bi ga mnogo ranije i mnogo bolje. Ali nismo...

Aha

pre 11 godina

Stavljam 100 (sto) EUR-a da Vučić neće otići. Izmisliće nekhg razlog. A onda će već 3. aprila ujutru da digne pobunu i povike na Dačića zbog izdaje. Setiće se tad i banane,blekberija i koferčeta. Srušiće Vladu i čekati izbore posle kojih se nada da će potati šeik Srbije. Sve je to stara radikalska taktika. Ali,narod je zaboravio. Kao i prisluskivanje,dzak sa listicima,zakletvu u crkvi...

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide....

WUUK

pre 11 godina

Hocemo da se borimo protiv korupcije? Hocemo, hajde Vucicu! Hocemo investicje? Hocemo, hajde Vucicu po seika! Hocemo Kosovo? Hocemo, hajde Vucicu kod Estonove. Zakljucak-Nista bez Vucica.

marginalci

pre 11 godina

Zuckasti i njihovi botovi...Jadno je sto nikako da shvate istinu da su na marginama politickog zivota u Srbiji...i pravo da vam kazem i fala bogu!!!!Najbolje da kupite kartu za Nambiju a mi cemo videti za Brisel...

bezimena

pre 11 godina

Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!
(Dule, 28. mart 2013 12:32)

Upravo tako! "Trojka" će da podeli odgovornost, zapad ne dozvoljava da se vladajuća "elita" izvuče i nastavi da manipuliše gradjanima Srbija kasnijim prebacivanjem krivice na onog "drugog"!

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide...

Miroslav D.

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...

marisol

pre 11 godina

Na kraju krajeva to je njegova odluka a ne obaveza.Imamo Dačića koji zastupa interese Srbije,mada očigledno da Evropa pored nas ima mnogo veće poverenje u Vučića!

Profesor

pre 11 godina

Ako zaista bude potrebno, pa naravno da ce Vucic ici. On bar nikada nije bezao od problema. Problem je vise u drugoj strani. Dzabe je da dodje i Vucic i Nikolic, ako Pristina ne pokaze malo razumevanja i dobre volje, kao i Srbija.

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide......

JanaTi

pre 11 godina

Vucic je pravi politicar,sve stize...to su shvatili i oni, i zele i s njim da pregovaraju,a narod na Kosovu moze biti siguran da on nista nece prihvatiti sto bi im naskodilo. A sigurno će odluka biti prava, kao i sve što on radi.

nafatirani...

pre 11 godina

Vlada nam odlicno radi..Svi obavljaju svoje poslove na najbolji moguci nacin...Jednom recju ...trude se.Srbija je iz mraka konacno izasla...Oni koji se ogrese u zakon bez pogovora treba smeniti poslati na sud...Pocele su da nam stizu strane investicije i to zdrave...Srbija ima prijatelje u celom svetu i to treba da koristi za svoju dobrobit.Dosta je nama ovih nevernih i sumnjicavih Toma, koji samo pricaju price...Tako smo dvanaest godina slusali kojekakve analiticke nebuloze i obecanja i sta smo dobili ...pa bas nista ..duplo golo...Narod bez posla,bez egzistencije kao kad izbacis klosara na -40 i kazes mu...ajd sad se ugrej!!!!!Dok smo mi kuburili kako da prezivimo gospoda se nafatirala i tako obezbedila najmanje jos tri generacije iza sebe...E mi ostali sad imamo nadu i ne damo da nam je uzmete...I zaboravite te providne stranacke spinove, jer oni vas sve vise guraju u ruznu proslost i zaborav...Kriminalci u zatvor,vlada da radi a narod da zivi...To bi bilo to...

Vanja Petrovic

pre 11 godina

jedino vucic moze da resi problem oko kosova i oko eu na najbolji moguci nacin.
(vesna, 28. mart 2013 11:45)

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!

Dule

pre 11 godina

neverovatno koliko glupi ljudi ima !
Amerika i brisel jedino nece ,da bude kasnije :,,ja nisam bio u briselu i nisam ucestvovao "...da je islo po meni , ja ne bi to potpisao ...ne bi to i ono uradio..."
Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!

vesna

pre 11 godina

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!
(Vanja Petrovic, 28. mart 2013 12:14)

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.

Mali Zeka

pre 11 godina

Angažovanje Vučića bi verovatno pomoglo rešavanju problema ali da li je to izvodljivo? Vučić ima i previše obaveza da bi mogao da se bavi Kosovskim pitanjem.

zlatan

pre 11 godina

Izgleda da SAD i EU nikako ne shvataju da je politika prema Kosovu jedinstveni stav vrha države. Svejedno je ko će da učestvuje u razgovorima, minimum se zna i niko od pregovarača neće ići ispod njega. Prisustvo Vucica nece nista promeniti. A mozda imaju i neku drugu ponudu.

Dragan

pre 11 godina

Pravo da Vam kazem ja se vise plasim od nasih politicara nego od nasih neprijatelja. Ako neko postane saucesnik u razbijanju sopstvene Drzave on se naziva Izdajnik. Neuspele pregovore treba prekinuti. Polako od "najvecih Patriota" (Dacic, Vucic, Nikolic) dosli smo do najvecih Izdajnika.

Romanija

pre 11 godina

U suštini možda i nije Vučićev odlazak u Brisel neophodan , ali bi bio poželjan. Možda bi ovog pota treblo da u Brisel idu predsednik Nikolić , prvi potpredsednik vlade gospodin Vučić i premijer Dačić. Neće štetiti a može pomoći da se dođe do dogovora.

GagY

pre 11 godina

Ako se Vučić pojavi u Briselu, konačno ćemo saznati ko je ubio Kenedija, šta se desilo u Rozvelu, da li je Zemlja ravna ploča, ili pak okrugla kako neki tvrde. Možda saznamo ko je ipak ubio Loru Palmer, i da li je Ljovisna poreklom iz Srbije. Ako iko moće da nam dA odgovore, to je gospodin Vučić™!

ignjat

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

Srbin

pre 11 godina

Sta ima ko da zove Vucica, on ce ici ako smatra da treba da ide ne treba niko da ga poziva. Odlicno se bori za svoju zemlju i svoj narod pre svega!

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Ove stvari (da li najmoćniji političar treba da učestvuje u pregovorima od najvećeg državnog značaja) ne bi trebalo da budu plod nekog ličnog hira ili proizvoljnosti. Vučić je imao OBAVEZU da se od početka uključi u to a sada od svog eventualnog učešća on pravi medijski događaj i (ponovo) lovi jeftine poene. Mi u Srbiji konstantno patimo zbog neozbiljnih političara koji sebi preozbiljno shvataju.

MIKI MAUS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic bi trebalo da prisustvuje ovom sastanku samo ako ce se naci odgovarajuce resenje,a ako toga nema,ne vidim razlog njegovog dolaska.

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Sramota šta TRPIMO: da nam DRUGI biraju "naše pregovarače"!
Ispade da protiv Dačića nemaju elemenata zastrašivanja, osim njegove alavosti za vlašću, a zna se da protiv Vučića imaju: lako se mogu "dobaviti" snimci kada se sa "pesnikom" Limanovim i političkim ocem Šešeljom okušava kao snajperista iznad Sarajeva...
Sada je jasno zašto je Montgomeri imao 25 hiljada dolara mesečnu platu, zašto se dve američke agencije "ubile" od podmetanja Srbiji neoradikala, i zašto je Rudi Đulijani "objasnio" Srbiji da Beograd ima dve reke...
Kao u kvizu: najslabija karika.
Samo da je proveriti da li postoje "zapečaćene optužnice" kod naših "specijalnih tužilaca" - o čemu čaršija šapuće, onda bi bilo sasvim jasno u kom ZECU leži GRM.

Bossko

pre 11 godina

По неким коментарима могло би се закључити да ако се Вучић појави у Бриселу ,Косово је опет наше !!!

Jovanka

pre 11 godina

Ne cudi me sto je i EU i SAD poslala poziv potpredsedniku Vucicu da prisustvuje pregovorima. I oni su shvatili da premijer Dacic nije osoba u koju se moze imati mnogo poverenja. Dacic svakim danom menja svoj stav, za razliku od Vucica koji je vise nego dosledan.

Marko

pre 11 godina

Vucic nece ici 100% nije lud da sada urusava svoj rejting.Sacekace da pregovori prodju a onda ce dati izjavu u zavisnosti od ishoda,pa jos koje hapsenje i eto ti ga na 50% koji bi politicar takvu sansu prokockao

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

Milutinac

pre 11 godina

Najgore od svega je to sto je izuzetno mala verovatnoca da ce se ovi pregovori zavrsiti u nasu korist. I onda ce zli jezici da ruze rad Vlade, iako ce znati da neke stvari jednostavno nisu do nas...Ali sam uvek bio optimista i dajem punu podrsku Vucicu da se ovi pregovori rese u nasu korist!

Medena

pre 11 godina

Smatram da bi njegovo prisustvo bilo od velike vaznosti i da bi mogao doprineti razvoju dalje situacije, ali ipak da sacekamo njegov stav i procenu.

škara

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i posle ovog današnjeg sastanka još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

e-krem

pre 11 godina

Vučić odlučuje o učešću u dijalogu.

Cim su ga zvali naravno da ce odluciti a dali ce se odluciti i za koje patike jos ne znamo.Znamo samo da ce u Brisel ici trkom a Vi botovi mozete samo da mu drzite palceve da sto pre kod gazda i stigne bez zuljeva jer se iz Brisela vraca sasvim sigurno bos i po trnju.

Banozio

pre 11 godina

Šta god da odluči biće u pravu. Ako ne ode - to je zato što nije od početka uključen u pregovore. Ako ode - postoje i neke šanse, jer u Dačića nemam ni trunke poverenja.

sinovec

pre 11 godina

Vučić i Nikolić ne beže od odgovornosti i sigurno su spremni da na sebe preuzmu deo odgovornosti za rešavanja problema Kosova i Metohije. Da se ne bi stekao utisak da je Dačić bačen u vatru, a da se Nikolić izvlači, Nikolić se nedavno rukovao i sa Tačijem, iako je bio svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika u narodu. On je mogao da izbegne ovo rukovanje, ali to ne bi bilo u redu prema Dačiću koji ne samo da se rukuje, već i razgovara sa Tačijem.

igranje naplate

pre 11 godina

Vucic bi trebalo da aktivno ucestvuje u pregovorima, a ne da im prisustvuje. I prosli put su on i predsedniko prisustvovali, pa je predsednik posle razgovora jedno govorio, Dacic drugo, a Vucic nije nista rekao. Kao da su bili na tri razlicita sastanka. Vucic treba da ide, jer SAD i EU "imaju" najvise poverenja u njega. Nema sta?

PosmatraC

pre 11 godina

Nikad ti nisi imao onu stvar da stanes na crtu nekome, lako je bilo ceo zivot na drzavnim jaslama i iz skupstinske klupe kritikovati i zasto posle noci dolazi dan, usput zakacis i stan kao i tvoj hemijski tata.Sve ovo sto si do sada uradio ravno je 0 (NULA), sto si setao onog Arapina po srpskom buvljaku,hapsio clanove DS-a koje ce sud na kraju pistiti i platiti im odstetu, foliranje sa Miskovicem, a U SRBIJI SE JOS NIKO NIJE ZAPOSLIO, regularno na konkurs i ....... sta si ti uradio bre.

Stevan

pre 11 godina

Šta je sa tobom Eliote srpski? Čekaš da Dačić uzme vruć krompir. Dogovorio si ovo što je na stolu sa Nemcima. I sad baš ne bi da uzmeš ti nego da podmetneš Malog Slobu. Pa gutaćeš velike knedle posle drugog Aprila. Ajde daj brzo anketu sa trenutnim rejtingom. Porastao sigurno.

verillo

pre 11 godina

Citam mnogo komentara kako su Vucica Amerikanci doveli na vlast i sad ce on da ozvanici priznavanje Kosova.To su totalne gluposti! Jednostavno je mogao da pusti da DS ponovo uzme vlast, da bude naterana da prizna Kosovo i da zemlju uruse jos vise pa da onda dobije vecinu na nekim verovatno prevremenim izborima bez ikakve odgovornosti.Ali zeljom da dodje i pre toga na vlast samo pokazuje njegov karakter da zeli da se suoci sa problemima ,a ne da ih ignorise i da dodje kad se sve zavrsi( na Kosovo mislim)...

Miloš

pre 11 godina

Umesto što insistiraju na Vučićevom učešću razgovoru , bolje bi bilo da EU napravi dokument koji će biti prihvatljiv za Srbiju. Svejedno je ko učestvuje u razgovorima, to je politika državnog vrha, pojedinac je ne menja.

Emilija Z

pre 11 godina

Nije svejedno ko će biti pregovarač na srpskoj strani.Ako je pregovarač sa izvesnom dozom malodušnosti,bez energije da u tim pregovorima uspe,biće to veliki minus za nas.U Aleksandru Vučiću je prepoznata ta energija,snaga volje,i mislim da bi trebao da bude pregovarač.

divna

pre 11 godina

Jasno je da Vucic uziva veliko poverenje sa njihove strane ali sto se tice dijaloga ne mogu racunati na to jer tek Vucic nece potpisati papir na kome nema resenja za Srbiju.

mika

pre 11 godina

idi bre covece gde hoces, povedi sve svoje satrape sa sobom i nikada se ne vracej, spasi Srbiju i odlazi da bi se stotine hiljada mladih i skolovanih ljudi vratilo u slobodnu Srbiju i pokusalo da spase sto se spasti moze od ove jadne zemlje i utucenih do bola ljudi.

memorex

pre 11 godina

Njega su valjda identifikovali kao najmekseg, a ja bih rekao i kao najracionalnijeg. Uhapsis nesto, fala zevsu ima materijala, popustis i cao. A ja bih rekao da bi trebalo tog problema da se otkacimo sve i da ne dobijemo datum. Jer i da ne priznamo kosovo tamo necemo nista moci da promenimo. I nemojte sa tom zastitom Srba. Pogrom desio upravo dok smo mi ovde izigravali podele. Da smo Kosovo priznali 2001, 2002, vise bi danas bilo Srba tamo.

nvo.zelenazemlja@gmail.com

pre 11 godina

Epa covek je neverovatan, uvek on nesto odlucije, odugovlaci, ceka i kalkulise, nece moci ovog puta ima da ide pa da peva, dao je obecanje Amerikancima, a oni njemu vlast, doslo je vreme naplate!

erik-bananamen

pre 11 godina

Prisustvo Vucica je pozeljno ali ne i presudno.Zapad je vec odlucio sudbinu Kosova i ne znam sta im sada treba da traze da se Vucic pojavi na pregovorima,nece On prihvatiti nesto sto nije dobro za Srbiju i sto nije hteo Dacic,Srbija je jasno definisala svij stav i povukla crtu do koje ide.Ako su mislili sa novim ucenama da dobiju nesto PREVARILI SU SE.

građanka

pre 11 godina

gospodine Vučiću, nisam servilna,niti sam to ikada bila.Moje mišljenje je da vi sa vašom harizmom koju posedujete,i snagom volje,energije možete privesti kraju rak ranu Srbije koja dugo traje i kost je u grlu već puno vremena.

Dule

pre 11 godina

neverovatno koliko glupi ljudi ima !
Amerika i brisel jedino nece ,da bude kasnije :,,ja nisam bio u briselu i nisam ucestvovao "...da je islo po meni , ja ne bi to potpisao ...ne bi to i ono uradio..."
Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!

Drasko

pre 11 godina

Mnogo bura je proslo...Pa prezivece se i ovo...Najvaznija nam je Srbija..Nasem timu zelim svu srecu u pregovorima zajedno sa Vucicem ..

Plaki

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

dejan123

pre 11 godina

Svaka cast. Samo tako nastavi da radis, izacemo mi iz ove krize i bolje ce se ziveti u Srbiji. Naravno, za sve treba vremena. Ali ovakvim tempom i radom, mogli bi uspeti. Samo napred!!

Katica

pre 11 godina

Potrebno je da gospodin Vucic ode u Brisel i kaze koji su stavovi Srbije.Mislim da je on jedan od najsposobnijih politicara koji ume da se bori za bolje sutra

Zona

pre 11 godina

U ovim trenucima treba doneti ispravnu odluku koja ce biti istorijska prekretnica zato smatram da Vucic treba da ide u Brisel kao neko ko je poneo najveci teret pocevsi da se bori sa svim problemima u kojim se Srbija gusi...Njegov odlazak bi pruzio sigurnost i nasim pregovaracima....

.

Hristina

pre 11 godina

Bas vidi da i strane diplomate prepoznaju Vucica kao glavnog nosioca Srpske politike poslednjih meseci. Samo ne razumem zasto misle da ce im sa njim biti lakse da postignu sopstveni cilj?

ignjat

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

gradimir 017

pre 11 godina

Bitno je da ko da dođe u Brisel ne odstupa od "crvene linije" ispod koje se ne može ići. U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju svoje političke karijere, a da su Vučić i Dačić relativno mladi političari, i da ni on, a ni Vučić, ni Dačić neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

Perun

pre 11 godina

Gospodin Vučić je ključni čovek ove vlade. Ali smatram da se aktivnosti sinhronizovano vode i da gospodin Dačić zastupa interese Srbije na način kako je dogovoreno sa predsednikom Nikolićem i gospodinom Vućičem.

ilija

pre 11 godina

Vazan je sever Kosova i Metohije.Jos vaznji je jug...Ali najvaznija je Srbija...Prekrajanja granica je bilo i pre...Nasem timu zelim uspesne pregovore ....

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 11 godina

Вучић би требало да иде у брисел, јер је данас Србији најпотребнији политичар-родољуб који нема везе са корупцијом, а који је довољно ОБРАЗОВАН и ИНТЕЛИГЕНТАН да схвати да постоје ИНТЕРЕСИ ВЕЛИКИХ СИЛА, и да мала Србија мора то да поштује, па макар јој се то и не свиђало.

- Слоба није био довољно интелигентан да прихвати НАТО базу у Србији...
- Ђинђић није схватио да светске силе не воле брзо решавање проблема....
- Коштуница није обавештен да право и правда није исто за велике и мале....
- Тадић није научио да професор не може држати предавање државницима....

Србија би требало да прихвати споразум који предлаже ЕУ, а нека Албанци не прихвате..

erik-bananamen

pre 11 godina

Prisustvo Vucica je pozeljno ali ne i presudno.Zapad je vec odlucio sudbinu Kosova i ne znam sta im sada treba da traze da se Vucic pojavi na pregovorima,nece On prihvatiti nesto sto nije dobro za Srbiju i sto nije hteo Dacic,Srbija je jasno definisala svij stav i povukla crtu do koje ide.Ako su mislili sa novim ucenama da dobiju nesto PREVARILI SU SE.

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

ignjat

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

građanka

pre 11 godina

gospodine Vučiću, nisam servilna,niti sam to ikada bila.Moje mišljenje je da vi sa vašom harizmom koju posedujete,i snagom volje,energije možete privesti kraju rak ranu Srbije koja dugo traje i kost je u grlu već puno vremena.

zlatan

pre 11 godina

Izgleda da SAD i EU nikako ne shvataju da je politika prema Kosovu jedinstveni stav vrha države. Svejedno je ko će da učestvuje u razgovorima, minimum se zna i niko od pregovarača neće ići ispod njega. Prisustvo Vucica nece nista promeniti. A mozda imaju i neku drugu ponudu.

vesna

pre 11 godina

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!
(Vanja Petrovic, 28. mart 2013 12:14)

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.

DAVIDOF

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

Romanija

pre 11 godina

U suštini možda i nije Vučićev odlazak u Brisel neophodan , ali bi bio poželjan. Možda bi ovog pota treblo da u Brisel idu predsednik Nikolić , prvi potpredsednik vlade gospodin Vučić i premijer Dačić. Neće štetiti a može pomoći da se dođe do dogovora.

Tiktak

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe u vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Tako da, svakako smatram da treba da ide!

Medena

pre 11 godina

Smatram da bi njegovo prisustvo bilo od velike vaznosti i da bi mogao doprineti razvoju dalje situacije, ali ipak da sacekamo njegov stav i procenu.

divna

pre 11 godina

Jasno je da Vucic uziva veliko poverenje sa njihove strane ali sto se tice dijaloga ne mogu racunati na to jer tek Vucic nece potpisati papir na kome nema resenja za Srbiju.

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

sinovec

pre 11 godina

Vučić i Nikolić ne beže od odgovornosti i sigurno su spremni da na sebe preuzmu deo odgovornosti za rešavanja problema Kosova i Metohije. Da se ne bi stekao utisak da je Dačić bačen u vatru, a da se Nikolić izvlači, Nikolić se nedavno rukovao i sa Tačijem, iako je bio svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika u narodu. On je mogao da izbegne ovo rukovanje, ali to ne bi bilo u redu prema Dačiću koji ne samo da se rukuje, već i razgovara sa Tačijem.

škara

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i posle ovog današnjeg sastanka još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

Milutinac

pre 11 godina

Najgore od svega je to sto je izuzetno mala verovatnoca da ce se ovi pregovori zavrsiti u nasu korist. I onda ce zli jezici da ruze rad Vlade, iako ce znati da neke stvari jednostavno nisu do nas...Ali sam uvek bio optimista i dajem punu podrsku Vucicu da se ovi pregovori rese u nasu korist!

Srbin

pre 11 godina

Sta ima ko da zove Vucica, on ce ici ako smatra da treba da ide ne treba niko da ga poziva. Odlicno se bori za svoju zemlju i svoj narod pre svega!

Miloš

pre 11 godina

Umesto što insistiraju na Vučićevom učešću razgovoru , bolje bi bilo da EU napravi dokument koji će biti prihvatljiv za Srbiju. Svejedno je ko učestvuje u razgovorima, to je politika državnog vrha, pojedinac je ne menja.

Emilija Z

pre 11 godina

Nije svejedno ko će biti pregovarač na srpskoj strani.Ako je pregovarač sa izvesnom dozom malodušnosti,bez energije da u tim pregovorima uspe,biće to veliki minus za nas.U Aleksandru Vučiću je prepoznata ta energija,snaga volje,i mislim da bi trebao da bude pregovarač.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Ove stvari (da li najmoćniji političar treba da učestvuje u pregovorima od najvećeg državnog značaja) ne bi trebalo da budu plod nekog ličnog hira ili proizvoljnosti. Vučić je imao OBAVEZU da se od početka uključi u to a sada od svog eventualnog učešća on pravi medijski događaj i (ponovo) lovi jeftine poene. Mi u Srbiji konstantno patimo zbog neozbiljnih političara koji sebi preozbiljno shvataju.

MIKI MAUS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic bi trebalo da prisustvuje ovom sastanku samo ako ce se naci odgovarajuce resenje,a ako toga nema,ne vidim razlog njegovog dolaska.

Banozio

pre 11 godina

Šta god da odluči biće u pravu. Ako ne ode - to je zato što nije od početka uključen u pregovore. Ako ode - postoje i neke šanse, jer u Dačića nemam ni trunke poverenja.

mahidevran

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Mislim da svakako treba da ide!

verillo

pre 11 godina

Citam mnogo komentara kako su Vucica Amerikanci doveli na vlast i sad ce on da ozvanici priznavanje Kosova.To su totalne gluposti! Jednostavno je mogao da pusti da DS ponovo uzme vlast, da bude naterana da prizna Kosovo i da zemlju uruse jos vise pa da onda dobije vecinu na nekim verovatno prevremenim izborima bez ikakve odgovornosti.Ali zeljom da dodje i pre toga na vlast samo pokazuje njegov karakter da zeli da se suoci sa problemima ,a ne da ih ignorise i da dodje kad se sve zavrsi( na Kosovo mislim)...

Ivan Grozni

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće, ali Vučić je jedini političar za koga mogu da kažem da je pošten i što je još važnije iskren prema narodu i državi! Što za ostale političare ne bih mogao kazati! Vučić treba da ide u Brisel, verovatno ne može ništa promeniti, ali bar će nam reći istinu!

Dragiša 023

pre 11 godina

Dačić je do sada vodio pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

Alien

pre 11 godina

Vucic ima dovoljno posla i u zemlji, covek ne staje, ne znam koliko je smisleno da ide u Brisel. Osim ako nisu smislili da nam 2. aprila ponude prihvatljivo resenje pa hoce tamo celu nasu delegaciju.

gocaB

pre 11 godina

Posto je Pristina veoma tvrda u svojim stavovima nisam bas siguran da ce nam Vucicev odlazak olaksati situaciju, ali sam uveren da je nece otezati.

Peter

pre 11 godina

Da li će Vučić ići u Brisel na pregovore o Kosovu, ili neće, zavisiće isključivo o mogućem pozitivnom doprinosu pregovorima u ovom trenutku, ali i obaveza koje ima. Ne vidim razlog zbog čega bi on takvu odluku doneo baš danas. Ako proceni da je u interesu Srbije da on bude prisutan pregovorima, prisistvovaće. Ako proceni da će to biti dodatni pritisak na srpsku stranu, neće ići. Jer po mom ličnom mišljenju, pregovaračima se mora dati i mogućnost konsultacija bez pritisaka, koji mogu biti jači ako se ceo državni vrh nađe u Briselu. Pregovori liče na tešku šahovsku igru, samo je ulog prevelik. Zato se svi aspekti moraju sagledati iz nekoliko uglova, pa čak i prisustvo Vučića u Briselu.

Veljko

pre 11 godina

Srećom trenetno je svejedno ko ide na pregovore jer vrh države ima jedinstven stav kad je Kosovo u pitanju. Americi i EU bi bilo bolje da insistiraju kod Prištine da prihvate ono što imaju svi drugi narodi u normalnim zemljama. Dopuna pregovarača nikako neće promeniti crvenu liniju koja je definisana u rezoluciji.

nvo.zelenazemlja@gmail.com

pre 11 godina

Epa covek je neverovatan, uvek on nesto odlucije, odugovlaci, ceka i kalkulise, nece moci ovog puta ima da ide pa da peva, dao je obecanje Amerikancima, a oni njemu vlast, doslo je vreme naplate!

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

Stevan

pre 11 godina

Šta je sa tobom Eliote srpski? Čekaš da Dačić uzme vruć krompir. Dogovorio si ovo što je na stolu sa Nemcima. I sad baš ne bi da uzmeš ti nego da podmetneš Malog Slobu. Pa gutaćeš velike knedle posle drugog Aprila. Ajde daj brzo anketu sa trenutnim rejtingom. Porastao sigurno.

e-krem

pre 11 godina

Vučić odlučuje o učešću u dijalogu.

Cim su ga zvali naravno da ce odluciti a dali ce se odluciti i za koje patike jos ne znamo.Znamo samo da ce u Brisel ici trkom a Vi botovi mozete samo da mu drzite palceve da sto pre kod gazda i stigne bez zuljeva jer se iz Brisela vraca sasvim sigurno bos i po trnju.

PosmatraC

pre 11 godina

Nikad ti nisi imao onu stvar da stanes na crtu nekome, lako je bilo ceo zivot na drzavnim jaslama i iz skupstinske klupe kritikovati i zasto posle noci dolazi dan, usput zakacis i stan kao i tvoj hemijski tata.Sve ovo sto si do sada uradio ravno je 0 (NULA), sto si setao onog Arapina po srpskom buvljaku,hapsio clanove DS-a koje ce sud na kraju pistiti i platiti im odstetu, foliranje sa Miskovicem, a U SRBIJI SE JOS NIKO NIJE ZAPOSLIO, regularno na konkurs i ....... sta si ti uradio bre.

Mali Zeka

pre 11 godina

Angažovanje Vučića bi verovatno pomoglo rešavanju problema ali da li je to izvodljivo? Vučić ima i previše obaveza da bi mogao da se bavi Kosovskim pitanjem.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

jedino vucic moze da resi problem oko kosova i oko eu na najbolji moguci nacin.
(vesna, 28. mart 2013 11:45)

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!

mika

pre 11 godina

idi bre covece gde hoces, povedi sve svoje satrape sa sobom i nikada se ne vracej, spasi Srbiju i odlazi da bi se stotine hiljada mladih i skolovanih ljudi vratilo u slobodnu Srbiju i pokusalo da spase sto se spasti moze od ove jadne zemlje i utucenih do bola ljudi.

GagY

pre 11 godina

Ako se Vučić pojavi u Briselu, konačno ćemo saznati ko je ubio Kenedija, šta se desilo u Rozvelu, da li je Zemlja ravna ploča, ili pak okrugla kako neki tvrde. Možda saznamo ko je ipak ubio Loru Palmer, i da li je Ljovisna poreklom iz Srbije. Ako iko moće da nam dA odgovore, to je gospodin Vučić™!

bezimena

pre 11 godina

Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!
(Dule, 28. mart 2013 12:32)

Upravo tako! "Trojka" će da podeli odgovornost, zapad ne dozvoljava da se vladajuća "elita" izvuče i nastavi da manipuliše gradjanima Srbija kasnijim prebacivanjem krivice na onog "drugog"!

Aha

pre 11 godina

Stavljam 100 (sto) EUR-a da Vučić neće otići. Izmisliće nekhg razlog. A onda će već 3. aprila ujutru da digne pobunu i povike na Dačića zbog izdaje. Setiće se tad i banane,blekberija i koferčeta. Srušiće Vladu i čekati izbore posle kojih se nada da će potati šeik Srbije. Sve je to stara radikalska taktika. Ali,narod je zaboravio. Kao i prisluskivanje,dzak sa listicima,zakletvu u crkvi...

Dragan

pre 11 godina

Pravo da Vam kazem ja se vise plasim od nasih politicara nego od nasih neprijatelja. Ako neko postane saucesnik u razbijanju sopstvene Drzave on se naziva Izdajnik. Neuspele pregovore treba prekinuti. Polako od "najvecih Patriota" (Dacic, Vucic, Nikolic) dosli smo do najvecih Izdajnika.

Bossko

pre 11 godina

По неким коментарима могло би се закључити да ако се Вучић појави у Бриселу ,Косово је опет наше !!!

Marko

pre 11 godina

Vucic nece ici 100% nije lud da sada urusava svoj rejting.Sacekace da pregovori prodju a onda ce dati izjavu u zavisnosti od ishoda,pa jos koje hapsenje i eto ti ga na 50% koji bi politicar takvu sansu prokockao

memorex

pre 11 godina

Njega su valjda identifikovali kao najmekseg, a ja bih rekao i kao najracionalnijeg. Uhapsis nesto, fala zevsu ima materijala, popustis i cao. A ja bih rekao da bi trebalo tog problema da se otkacimo sve i da ne dobijemo datum. Jer i da ne priznamo kosovo tamo necemo nista moci da promenimo. I nemojte sa tom zastitom Srba. Pogrom desio upravo dok smo mi ovde izigravali podele. Da smo Kosovo priznali 2001, 2002, vise bi danas bilo Srba tamo.

nedegole

pre 11 godina

Vucica po svaku, svaku, svaku cenu ukljuciti u pregovore u Briselu, upravo da bi mu se uskratila privilegija da i dalje populisticki i lazno u nacionalnom interesu komentarise ono oko cega se ucesnici trude. Pa smesno je da Vucic (naravno SNS) ostane jedini cestiti Srbin. Nas pravi intres je realnost i istina, znaci EU i opstanak, sa problemom Kosova resenim onako kako se moze. Da smo tako dobri i sposobni, resili bi ga mnogo ranije i mnogo bolje. Ali nismo...

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Sramota šta TRPIMO: da nam DRUGI biraju "naše pregovarače"!
Ispade da protiv Dačića nemaju elemenata zastrašivanja, osim njegove alavosti za vlašću, a zna se da protiv Vučića imaju: lako se mogu "dobaviti" snimci kada se sa "pesnikom" Limanovim i političkim ocem Šešeljom okušava kao snajperista iznad Sarajeva...
Sada je jasno zašto je Montgomeri imao 25 hiljada dolara mesečnu platu, zašto se dve američke agencije "ubile" od podmetanja Srbiji neoradikala, i zašto je Rudi Đulijani "objasnio" Srbiji da Beograd ima dve reke...
Kao u kvizu: najslabija karika.
Samo da je proveriti da li postoje "zapečaćene optužnice" kod naših "specijalnih tužilaca" - o čemu čaršija šapuće, onda bi bilo sasvim jasno u kom ZECU leži GRM.

dragan

pre 11 godina

Da li se neko zapitao zašto Vašington i Brisel žele Vučića u pregovorima vezanim za Kosovo.Svima je jasno da je ovo marionetska vlada, pa sad Vučiću kad si uzimao i došao na vlast kako si došao ima i da igraš kako Vašington i Brisel sviraju.Pa hajde Vučiću nije to tako teško, u suprotnom loše ti se piše.

South Park

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...
(Miroslav D., 28. mart 2013 13:54)

Budite malo originalniji

igranje naplate

pre 11 godina

Vucic bi trebalo da aktivno ucestvuje u pregovorima, a ne da im prisustvuje. I prosli put su on i predsedniko prisustvovali, pa je predsednik posle razgovora jedno govorio, Dacic drugo, a Vucic nije nista rekao. Kao da su bili na tri razlicita sastanka. Vucic treba da ide, jer SAD i EU "imaju" najvise poverenja u njega. Nema sta?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.
(vesna, 28. mart 2013 12:31)

Tek sada ne znam ništa. Što uopšten, generalizovan odgovor, čista hipoteza bez ijednog dokaza, što siromašna leksikologija su me potpuno smele..Tražila sam aksiomu a dobila sam praznu ...tjah!

Mile Bački

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

bnm

pre 11 godina

AKo je uskladjeno sta i kako nadalje funkcionisati(sa nase strane),onda sta ce on ?jel dolazi i jahaga,svita,zamenik,.. ili je samo taci tamo??Sa nase strane preds,premijer,prvi zamenik,.. a sa njihove samo jedan??Nesto je tu cudno,sta god da ucini nevalja,ako ode, eventuali krah pregovora ce se i njemu pripisati , ako neode ostace da nije za saradnju,..jes' nezgodno priznajem...

marginalci

pre 11 godina

Zuckasti i njihovi botovi...Jadno je sto nikako da shvate istinu da su na marginama politickog zivota u Srbiji...i pravo da vam kazem i fala bogu!!!!Najbolje da kupite kartu za Nambiju a mi cemo videti za Brisel...

PetarM.

pre 11 godina

Vucic je dobio velike pohvale od Nemaca, sam Vucic Nemce naziva prijateljima a Srpskom narodu je porucio da narod promeni svest tako da bi Vucic zaista uspeo u pregovorima i ispunio zahteve Nemaca.

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide....

Deda Miloje

pre 11 godina

DEDA CVETKO.... Idi Vucicu i da se ugruvas.Ali sta god uradio tvoja polupismena masinerija Centralne otadzbinske uprave ce te podrzavati. Imali smo to i devdedesetih

Višnjičica

pre 11 godina

E sad srpski narod na Kosovu moze da veruje da dolaze za njih bolji dani, pogotovo ako se i Vucic ukljuci u pregovore,pozvan je,on ce odluciti sta je najbolje jer su mi Srbi na KiM prioritet.

TikicaCR

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti povoljan za srpski narod koji živi na Kosovu.

nafatirani...

pre 11 godina

Vlada nam odlicno radi..Svi obavljaju svoje poslove na najbolji moguci nacin...Jednom recju ...trude se.Srbija je iz mraka konacno izasla...Oni koji se ogrese u zakon bez pogovora treba smeniti poslati na sud...Pocele su da nam stizu strane investicije i to zdrave...Srbija ima prijatelje u celom svetu i to treba da koristi za svoju dobrobit.Dosta je nama ovih nevernih i sumnjicavih Toma, koji samo pricaju price...Tako smo dvanaest godina slusali kojekakve analiticke nebuloze i obecanja i sta smo dobili ...pa bas nista ..duplo golo...Narod bez posla,bez egzistencije kao kad izbacis klosara na -40 i kazes mu...ajd sad se ugrej!!!!!Dok smo mi kuburili kako da prezivimo gospoda se nafatirala i tako obezbedila najmanje jos tri generacije iza sebe...E mi ostali sad imamo nadu i ne damo da nam je uzmete...I zaboravite te providne stranacke spinove, jer oni vas sve vise guraju u ruznu proslost i zaborav...Kriminalci u zatvor,vlada da radi a narod da zivi...To bi bilo to...

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide......

legea

pre 11 godina

pravedan covek, bitniji su mu rezultati pregovora, da li sa njim ili ne. Ali se nadam da ce i on otici,jer cemo sigurno biti jaci u pregovorima.

WUUK

pre 11 godina

Hocemo da se borimo protiv korupcije? Hocemo, hajde Vucicu! Hocemo investicje? Hocemo, hajde Vucicu po seika! Hocemo Kosovo? Hocemo, hajde Vucicu kod Estonove. Zakljucak-Nista bez Vucica.

zlatan

pre 11 godina

Lepo pise da ce Aleksandar Vucic danas u dogovoru sa predsednikom Nikolicem i premijerom Dacicem odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti svoj licni interes ispred interesa Srbije.

JanaTi

pre 11 godina

Vucic je pravi politicar,sve stize...to su shvatili i oni, i zele i s njim da pregovaraju,a narod na Kosovu moze biti siguran da on nista nece prihvatiti sto bi im naskodilo. A sigurno će odluka biti prava, kao i sve što on radi.

Masinica

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ce danas u dogovoru sa Drzavnim vrhom odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti interes svoj ispred Srbije.

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide...

Bobicaaaa

pre 11 godina

Eto,i oni su uvideli da je Vucic pravi politicar, i zato hoce i da on bude deo pregovora.Ali, on će odluku dal će ići ili ne doneti dogovorom, kad shvati šta bi bilo najbolje.

Miroslav D.

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...

SOKRAT

pre 11 godina

Pa ako hoce da razgovaraju,i ako su raspolozeni da se nadje zajednicko resenje,Aleksandar Vucic ce se svakako odazvati pozivu,ali ako to nije slucaj,nece ici,posto bi to samo bilo gubljenje vremena.

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

Samo pitam

pre 11 godina

TRIFUN

I ja sam da idu svi i to ovim krsem od aviona vlade Srbije. Nije da slutim.A zasto nema i Krkobabica i on je potpredsednik vlade i Ugljanin takodje

pufnica

pre 11 godina

Sta mi imamo od tih pregovora kada SAD podrzava Tacija i mi smo ti koji dajemo maksimum u tim pregovorima al slabo ko tamo to vrednuje.

lana

pre 11 godina

Podršku koju dobija Kosovo od strane zapada postaje sve otvorenija.Ako ne postoji već mogućnost dogovora zašto bi Vučić išao a opet očekujemo da Priština učini svoje prve korake kada shvati da Srbija neće učiniti ni jedan jedini ustupak.Ostalo nam je da se borimo i da mirnim putem pokušavamo da rešimo nimalo jednostavnu situaciju!

Vera

pre 11 godina

E za ovog jadnog Vucica se sevi okacili ko cickovi. Taj ako ne da otkaz u politici, Bog me ubio. :-) Kako ne razumeju da Dacic donosi odluke koje su njih troje Nikolic, Vuciic i Dacic zajeno doneli, pa je sve jedno ko ce izneti odluku pred njima. Oni je menjati nece svakako.

Jovanka

pre 11 godina

Ne cudi me sto je i EU i SAD poslala poziv potpredsedniku Vucicu da prisustvuje pregovorima. I oni su shvatili da premijer Dacic nije osoba u koju se moze imati mnogo poverenja. Dacic svakim danom menja svoj stav, za razliku od Vucica koji je vise nego dosledan.

marisol

pre 11 godina

Na kraju krajeva to je njegova odluka a ne obaveza.Imamo Dačića koji zastupa interese Srbije,mada očigledno da Evropa pored nas ima mnogo veće poverenje u Vučića!

Profesor

pre 11 godina

Ako zaista bude potrebno, pa naravno da ce Vucic ici. On bar nikada nije bezao od problema. Problem je vise u drugoj strani. Dzabe je da dodje i Vucic i Nikolic, ako Pristina ne pokaze malo razumevanja i dobre volje, kao i Srbija.

sanja

pre 11 godina

Ako izađu sa nekim realnim predlogom i ako je Priština spremna na kompromis u suprotnom nemaju razloga da troše njegovo vreme.Mislim da je Srbija bila jasna da novih koraka nema.

Marko

pre 11 godina

Ne znam otkud ovo insistiranje Brisela, vlada je delegirala Dacica za pregovaraca, ko god da ode zastupace isti stav. Meni je ovo cisto nepostovanje nase zemlje, odredjen je covek za pregovore a oni bi da ga menjaju, a nije kao da bi ista dobili sve i da im ode Vucic.

Tara

pre 11 godina

Daleko od toga da on nece da ide u Brisel i bori se za Kosovo i prava Srba koji dole zive ,al i sam uvideo da kolko kog da se trudi SAD podrzava Tacija .

BokiV

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

Vragolan

pre 11 godina

Ovi glupaci iz americke i evropske vlade izgleda nikako da shvate nase stavove po pitanjeu Kosova i nasih prava tamo. Oni ne znaju da mi znamo kakva su prava albanci u nasoj zemlji uzivali decenijama zato smo tako sa njima i prosli. I neshvataju da mi Kosovo nedamo. Ko god im ode tamo reci ce im isto.

jelena

pre 11 godina

Ma ovo je podlo!!!Stvaranje zavade izmedju Dacica i Vucica...a nista se nece promeniti.Papir koji nudi Estonova nece biti potpisan jer na njemu je jedno veliko NISTA za Srbiju.

Aleksa

pre 11 godina

Mozda bi bolje bilo i da podje cisto da im dokaze da je ono sto smo odlucili zajednicko misljenje nase vlade a ne neciji lican stav. Oni izgleda ne veruju u to.

Sunshine

pre 11 godina

Zasto ne postuju nase unutrasnje uredjenje i samim tim jasnu podelu poslova u nasoj vladi? Sta su mislili da je Dacic zadrt a Vucic fin pa ce na njim lakse? Pa ne znaju oni da su i jedan i drugi i treci jednako, uostalom kao i svaki Srbin po pitanju Kosova zadrdi, i da su svi troje okorele patriote ovo dvoje i cetnici. Nek se upoznaju malo sa nasom istorijom pre nego sto krenu u saradnju sa nekim. A i njihove biografije.

GocoG

pre 11 godina

Mislim da je bitno i pozeljno da Aleksandar Vucic ide na pregovore,ipak se radi o Kosovu,a narod ima apsolutno poverenje u njega. Jeste da su uslovi uvek teski ali on je neko ko je realan u prihvatanjima.

misica

pre 11 godina

Ma oni nisu normalni.....neka pozovu celu Vladu Srbije da ucestvuje u pregovorima!!!Stav Srbije je jasan,toga treba da budu svesni.

Bum-92

pre 11 godina

Dijalog mora da bude završen sa povoljnim ishodom. Aleksandar Vučić trudi se maksimalno da svoje stečeno znanje i iskustvo prenese Ivici Dačiću koji pregovara sa Hašimom Tačijem u Briselu. Najbolje je da sam odluči Aleksandar Vučić da li hoće ili neće da krene put Brisela gde se odvijaju pregovori između Beograda i Prištine.

bezobrazluk

pre 11 godina

EU je bas dala mnogo slobode sebi.Pa nismo mi optuzeni pa da idemo na saslusanje vec na pregovore koje treba da obave premijeri

SOKRAT

pre 11 godina

Da li ce ici,ili ne,prvenstveno zavisi od druge strane,ako su spremni da i oni cine ustupke,i da se na tom sastanku radi na dobijanju resenja koji ce zadovoljiti obe strane,ici ce,ukoliko to ne bude slucaj,nece ici.

KRCKO

pre 11 godina

Neka se ukljuci i Aleksandar Vucic,i neka preuzme teret na svoja ledja,samo ako je druga strana spremnja na kompromis,posto je obrnuta situacija,njih to ne zanima,stalno nam se postavljaju novi uslovi,mislim da mu dodje isto,da li dosao Aleksandar Vucic,ili ne,kada nisu spremni na dogovor.

KAMILA

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Aleksandra Vucica,prisustvovao bi samo pod jednim uslovom,a to je,da moj dolazak utice na pregovore,i da se nadje resenje koje ce zadovoljiti nase apetite,mislim da tom logikom ide Aleksandar Vucic,jer nema smisla ici tamo,ako ce sve biti isto kao i pre.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je od sada pokazao veliku energiju u resavanju problema Srbije, tako da svaku njegovu odluku trebamo da postujemo, jer je pokazao da nasoj zemlji i nasem narodu zeli samo dobro.

Elementarna nepogoda

pre 11 godina

Sto se inate sa nama! Mi jedno oni drugo, odlucis ko je zaduzen za to pitanje oni traze drugog. Imam utisak da samo svaki put pokusavaju da nam pokazu ko je gazda. Kao da je clilj da pudemo podcinejni i da shvatimo da vrse pritisak namerno. Bas su glozni, majke mi.

Kris

pre 11 godina

Neku pesmu ako zele da naruce kad dolazi Vucic da povede i orkesatar.
Koliko se prave vazni, oni salju dopise o svom strucnom ,,misljenju,, za koga oni smatraju da bi trebao biti na pregovorima. Ili bolje reci koga bi oni zeleli da vide. A mozda se tetka Eston nabacuje Vuciciu. Mozda se ona malo zaljubiska u mlado meso. Nesto mi je tu sumnjuvo.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Sramota šta TRPIMO: da nam DRUGI biraju "naše pregovarače"!
Ispade da protiv Dačića nemaju elemenata zastrašivanja, osim njegove alavosti za vlašću, a zna se da protiv Vučića imaju: lako se mogu "dobaviti" snimci kada se sa "pesnikom" Limanovim i političkim ocem Šešeljom okušava kao snajperista iznad Sarajeva...
Sada je jasno zašto je Montgomeri imao 25 hiljada dolara mesečnu platu, zašto se dve američke agencije "ubile" od podmetanja Srbiji neoradikala, i zašto je Rudi Đulijani "objasnio" Srbiji da Beograd ima dve reke...
Kao u kvizu: najslabija karika.
Samo da je proveriti da li postoje "zapečaćene optužnice" kod naših "specijalnih tužilaca" - o čemu čaršija šapuće, onda bi bilo sasvim jasno u kom ZECU leži GRM.

GagY

pre 11 godina

Ako se Vučić pojavi u Briselu, konačno ćemo saznati ko je ubio Kenedija, šta se desilo u Rozvelu, da li je Zemlja ravna ploča, ili pak okrugla kako neki tvrde. Možda saznamo ko je ipak ubio Loru Palmer, i da li je Ljovisna poreklom iz Srbije. Ako iko moće da nam dA odgovore, to je gospodin Vučić™!

PosmatraC

pre 11 godina

Nikad ti nisi imao onu stvar da stanes na crtu nekome, lako je bilo ceo zivot na drzavnim jaslama i iz skupstinske klupe kritikovati i zasto posle noci dolazi dan, usput zakacis i stan kao i tvoj hemijski tata.Sve ovo sto si do sada uradio ravno je 0 (NULA), sto si setao onog Arapina po srpskom buvljaku,hapsio clanove DS-a koje ce sud na kraju pistiti i platiti im odstetu, foliranje sa Miskovicem, a U SRBIJI SE JOS NIKO NIJE ZAPOSLIO, regularno na konkurs i ....... sta si ti uradio bre.

memorex

pre 11 godina

Njega su valjda identifikovali kao najmekseg, a ja bih rekao i kao najracionalnijeg. Uhapsis nesto, fala zevsu ima materijala, popustis i cao. A ja bih rekao da bi trebalo tog problema da se otkacimo sve i da ne dobijemo datum. Jer i da ne priznamo kosovo tamo necemo nista moci da promenimo. I nemojte sa tom zastitom Srba. Pogrom desio upravo dok smo mi ovde izigravali podele. Da smo Kosovo priznali 2001, 2002, vise bi danas bilo Srba tamo.

e-krem

pre 11 godina

Vučić odlučuje o učešću u dijalogu.

Cim su ga zvali naravno da ce odluciti a dali ce se odluciti i za koje patike jos ne znamo.Znamo samo da ce u Brisel ici trkom a Vi botovi mozete samo da mu drzite palceve da sto pre kod gazda i stigne bez zuljeva jer se iz Brisela vraca sasvim sigurno bos i po trnju.

Stevan

pre 11 godina

Šta je sa tobom Eliote srpski? Čekaš da Dačić uzme vruć krompir. Dogovorio si ovo što je na stolu sa Nemcima. I sad baš ne bi da uzmeš ti nego da podmetneš Malog Slobu. Pa gutaćeš velike knedle posle drugog Aprila. Ajde daj brzo anketu sa trenutnim rejtingom. Porastao sigurno.

nvo.zelenazemlja@gmail.com

pre 11 godina

Epa covek je neverovatan, uvek on nesto odlucije, odugovlaci, ceka i kalkulise, nece moci ovog puta ima da ide pa da peva, dao je obecanje Amerikancima, a oni njemu vlast, doslo je vreme naplate!

bnm

pre 11 godina

AKo je uskladjeno sta i kako nadalje funkcionisati(sa nase strane),onda sta ce on ?jel dolazi i jahaga,svita,zamenik,.. ili je samo taci tamo??Sa nase strane preds,premijer,prvi zamenik,.. a sa njihove samo jedan??Nesto je tu cudno,sta god da ucini nevalja,ako ode, eventuali krah pregovora ce se i njemu pripisati , ako neode ostace da nije za saradnju,..jes' nezgodno priznajem...

Dragan

pre 11 godina

Pravo da Vam kazem ja se vise plasim od nasih politicara nego od nasih neprijatelja. Ako neko postane saucesnik u razbijanju sopstvene Drzave on se naziva Izdajnik. Neuspele pregovore treba prekinuti. Polako od "najvecih Patriota" (Dacic, Vucic, Nikolic) dosli smo do najvecih Izdajnika.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

jedino vucic moze da resi problem oko kosova i oko eu na najbolji moguci nacin.
(vesna, 28. mart 2013 11:45)

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!

Bossko

pre 11 godina

По неким коментарима могло би се закључити да ако се Вучић појави у Бриселу ,Косово је опет наше !!!

dragan

pre 11 godina

Da li se neko zapitao zašto Vašington i Brisel žele Vučića u pregovorima vezanim za Kosovo.Svima je jasno da je ovo marionetska vlada, pa sad Vučiću kad si uzimao i došao na vlast kako si došao ima i da igraš kako Vašington i Brisel sviraju.Pa hajde Vučiću nije to tako teško, u suprotnom loše ti se piše.

Deda Miloje

pre 11 godina

DEDA CVETKO.... Idi Vucicu i da se ugruvas.Ali sta god uradio tvoja polupismena masinerija Centralne otadzbinske uprave ce te podrzavati. Imali smo to i devdedesetih

mika

pre 11 godina

idi bre covece gde hoces, povedi sve svoje satrape sa sobom i nikada se ne vracej, spasi Srbiju i odlazi da bi se stotine hiljada mladih i skolovanih ljudi vratilo u slobodnu Srbiju i pokusalo da spase sto se spasti moze od ove jadne zemlje i utucenih do bola ljudi.

Marko

pre 11 godina

Ne znam otkud ovo insistiranje Brisela, vlada je delegirala Dacica za pregovaraca, ko god da ode zastupace isti stav. Meni je ovo cisto nepostovanje nase zemlje, odredjen je covek za pregovore a oni bi da ga menjaju, a nije kao da bi ista dobili sve i da im ode Vucic.

South Park

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...
(Miroslav D., 28. mart 2013 13:54)

Budite malo originalniji

Samo pitam

pre 11 godina

TRIFUN

I ja sam da idu svi i to ovim krsem od aviona vlade Srbije. Nije da slutim.A zasto nema i Krkobabica i on je potpredsednik vlade i Ugljanin takodje

Vanja Petrovic

pre 11 godina

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.
(vesna, 28. mart 2013 12:31)

Tek sada ne znam ništa. Što uopšten, generalizovan odgovor, čista hipoteza bez ijednog dokaza, što siromašna leksikologija su me potpuno smele..Tražila sam aksiomu a dobila sam praznu ...tjah!

građanka

pre 11 godina

gospodine Vučiću, nisam servilna,niti sam to ikada bila.Moje mišljenje je da vi sa vašom harizmom koju posedujete,i snagom volje,energije možete privesti kraju rak ranu Srbije koja dugo traje i kost je u grlu već puno vremena.

Banozio

pre 11 godina

Šta god da odluči biće u pravu. Ako ne ode - to je zato što nije od početka uključen u pregovore. Ako ode - postoje i neke šanse, jer u Dačića nemam ni trunke poverenja.

Medena

pre 11 godina

Smatram da bi njegovo prisustvo bilo od velike vaznosti i da bi mogao doprineti razvoju dalje situacije, ali ipak da sacekamo njegov stav i procenu.

divna

pre 11 godina

Jasno je da Vucic uziva veliko poverenje sa njihove strane ali sto se tice dijaloga ne mogu racunati na to jer tek Vucic nece potpisati papir na kome nema resenja za Srbiju.

erik-bananamen

pre 11 godina

Prisustvo Vucica je pozeljno ali ne i presudno.Zapad je vec odlucio sudbinu Kosova i ne znam sta im sada treba da traze da se Vucic pojavi na pregovorima,nece On prihvatiti nesto sto nije dobro za Srbiju i sto nije hteo Dacic,Srbija je jasno definisala svij stav i povukla crtu do koje ide.Ako su mislili sa novim ucenama da dobiju nesto PREVARILI SU SE.

verillo

pre 11 godina

Citam mnogo komentara kako su Vucica Amerikanci doveli na vlast i sad ce on da ozvanici priznavanje Kosova.To su totalne gluposti! Jednostavno je mogao da pusti da DS ponovo uzme vlast, da bude naterana da prizna Kosovo i da zemlju uruse jos vise pa da onda dobije vecinu na nekim verovatno prevremenim izborima bez ikakve odgovornosti.Ali zeljom da dodje i pre toga na vlast samo pokazuje njegov karakter da zeli da se suoci sa problemima ,a ne da ih ignorise i da dodje kad se sve zavrsi( na Kosovo mislim)...

nafatirani...

pre 11 godina

Vlada nam odlicno radi..Svi obavljaju svoje poslove na najbolji moguci nacin...Jednom recju ...trude se.Srbija je iz mraka konacno izasla...Oni koji se ogrese u zakon bez pogovora treba smeniti poslati na sud...Pocele su da nam stizu strane investicije i to zdrave...Srbija ima prijatelje u celom svetu i to treba da koristi za svoju dobrobit.Dosta je nama ovih nevernih i sumnjicavih Toma, koji samo pricaju price...Tako smo dvanaest godina slusali kojekakve analiticke nebuloze i obecanja i sta smo dobili ...pa bas nista ..duplo golo...Narod bez posla,bez egzistencije kao kad izbacis klosara na -40 i kazes mu...ajd sad se ugrej!!!!!Dok smo mi kuburili kako da prezivimo gospoda se nafatirala i tako obezbedila najmanje jos tri generacije iza sebe...E mi ostali sad imamo nadu i ne damo da nam je uzmete...I zaboravite te providne stranacke spinove, jer oni vas sve vise guraju u ruznu proslost i zaborav...Kriminalci u zatvor,vlada da radi a narod da zivi...To bi bilo to...

zlatan

pre 11 godina

Lepo pise da ce Aleksandar Vucic danas u dogovoru sa predsednikom Nikolicem i premijerom Dacicem odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti svoj licni interes ispred interesa Srbije.

Miloš

pre 11 godina

Umesto što insistiraju na Vučićevom učešću razgovoru , bolje bi bilo da EU napravi dokument koji će biti prihvatljiv za Srbiju. Svejedno je ko učestvuje u razgovorima, to je politika državnog vrha, pojedinac je ne menja.

Srbin

pre 11 godina

Sta ima ko da zove Vucica, on ce ici ako smatra da treba da ide ne treba niko da ga poziva. Odlicno se bori za svoju zemlju i svoj narod pre svega!

Mali Zeka

pre 11 godina

Angažovanje Vučića bi verovatno pomoglo rešavanju problema ali da li je to izvodljivo? Vučić ima i previše obaveza da bi mogao da se bavi Kosovskim pitanjem.

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide......

sinovec

pre 11 godina

Vučić i Nikolić ne beže od odgovornosti i sigurno su spremni da na sebe preuzmu deo odgovornosti za rešavanja problema Kosova i Metohije. Da se ne bi stekao utisak da je Dačić bačen u vatru, a da se Nikolić izvlači, Nikolić se nedavno rukovao i sa Tačijem, iako je bio svestan da će to njegovi politički protivnici pokušati da iskoriste kako bi unizili rejting predsednika u narodu. On je mogao da izbegne ovo rukovanje, ali to ne bi bilo u redu prema Dačiću koji ne samo da se rukuje, već i razgovara sa Tačijem.

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide...

Emilija Z

pre 11 godina

Nije svejedno ko će biti pregovarač na srpskoj strani.Ako je pregovarač sa izvesnom dozom malodušnosti,bez energije da u tim pregovorima uspe,biće to veliki minus za nas.U Aleksandru Vučiću je prepoznata ta energija,snaga volje,i mislim da bi trebao da bude pregovarač.

ignjat

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

Masinica

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ce danas u dogovoru sa Drzavnim vrhom odluciti da li ide u Brisel ili ne. Ono sto sigurno se zna to je da nikada nece staviti interes svoj ispred Srbije.

Mile Bački

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

marginalci

pre 11 godina

Zuckasti i njihovi botovi...Jadno je sto nikako da shvate istinu da su na marginama politickog zivota u Srbiji...i pravo da vam kazem i fala bogu!!!!Najbolje da kupite kartu za Nambiju a mi cemo videti za Brisel...

Profiler

pre 11 godina

Moje licno misljenje je da je ovo patka za Vucica kako bi ga diskreditovali i potkopali...
Zasto, zato sto Estonova, Brisel i SAD znaju da od pregovora nema nista (vec su to unapred isplanirali) i sada zovu Vucica da posreduje i da se prikaze kao njegov neuspeh i da ga diskredituju u javnosti...
Vucic tamo nema sta da radi ako su stavovi nasih usaglaseni, dovoljno i previse je sto ucestvuju i Premijer i Predsednik drzave...Ovo je atak na Vucica planski i ne treba da prihvati ovakav bezobrazluk od zapada i ne trba da ide....

legea

pre 11 godina

pravedan covek, bitniji su mu rezultati pregovora, da li sa njim ili ne. Ali se nadam da ce i on otici,jer cemo sigurno biti jaci u pregovorima.

WUUK

pre 11 godina

Hocemo da se borimo protiv korupcije? Hocemo, hajde Vucicu! Hocemo investicje? Hocemo, hajde Vucicu po seika! Hocemo Kosovo? Hocemo, hajde Vucicu kod Estonove. Zakljucak-Nista bez Vucica.

škara

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i posle ovog današnjeg sastanka još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

MIKI MAUS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic bi trebalo da prisustvuje ovom sastanku samo ako ce se naci odgovarajuce resenje,a ako toga nema,ne vidim razlog njegovog dolaska.

vesna

pre 11 godina

A, kako to može baš on da reši problem koji ne mogu da reše godinama mnogobrojni stručnjaci i poznavaoci političkih zavrzlama? Nije lepo da samo ti znas slatka moja Vesna a da name ne podeliš sa nama!
(Vanja Petrovic, 28. mart 2013 12:14)

@ razlika je u tome sto je vucic sposoban za razliku od kako ti kazes strucnjaka koji su godinama pokusavali da rese ta dva problema oko kim i oko eu.eto sad znas i ti.

Profesor

pre 11 godina

Ako zaista bude potrebno, pa naravno da ce Vucic ici. On bar nikada nije bezao od problema. Problem je vise u drugoj strani. Dzabe je da dodje i Vucic i Nikolic, ako Pristina ne pokaze malo razumevanja i dobre volje, kao i Srbija.

rada palada

pre 11 godina

Mi kao da nismo živeli pre Vučića.Vidi se koliko nam je nedostajao političar sa čvrstim i jasnim stavovima koji iskreno radi u interesu naroda

sanja

pre 11 godina

Ako izađu sa nekim realnim predlogom i ako je Priština spremna na kompromis u suprotnom nemaju razloga da troše njegovo vreme.Mislim da je Srbija bila jasna da novih koraka nema.

Miroslav D.

pre 11 godina

Vucic je taj koji energicno uspostavlja, siri i unapredjuje dobre bilateralne odnose sa drugim drzavama, sta je najvaznije dogovara ekonomsku saradnju koja je vrlo znacajna za nasu drzavu, i nista manje vazno hrabro staje na put korupciji i kriminalu. A, izgleda da ce jos jedan zadatak morati obavljati...

JanaTi

pre 11 godina

Vucic je pravi politicar,sve stize...to su shvatili i oni, i zele i s njim da pregovaraju,a narod na Kosovu moze biti siguran da on nista nece prihvatiti sto bi im naskodilo. A sigurno će odluka biti prava, kao i sve što on radi.

PetarM.

pre 11 godina

Vucic je dobio velike pohvale od Nemaca, sam Vucic Nemce naziva prijateljima a Srpskom narodu je porucio da narod promeni svest tako da bi Vucic zaista uspeo u pregovorima i ispunio zahteve Nemaca.

Bobicaaaa

pre 11 godina

Eto,i oni su uvideli da je Vucic pravi politicar, i zato hoce i da on bude deo pregovora.Ali, on će odluku dal će ići ili ne doneti dogovorom, kad shvati šta bi bilo najbolje.

SOKRAT

pre 11 godina

Pa ako hoce da razgovaraju,i ako su raspolozeni da se nadje zajednicko resenje,Aleksandar Vucic ce se svakako odazvati pozivu,ali ako to nije slucaj,nece ici,posto bi to samo bilo gubljenje vremena.

Višnjičica

pre 11 godina

E sad srpski narod na Kosovu moze da veruje da dolaze za njih bolji dani, pogotovo ako se i Vucic ukljuci u pregovore,pozvan je,on ce odluciti sta je najbolje jer su mi Srbi na KiM prioritet.

TikicaCR

pre 11 godina

Koju god odluku da donese, možemo biti sigurni da je prava, svaka čast Vučiću, jedan je od retkih što daje sve da se postigne dogovor sa Prištinom, koji će biti povoljan za srpski narod koji živi na Kosovu.

Milutinac

pre 11 godina

Najgore od svega je to sto je izuzetno mala verovatnoca da ce se ovi pregovori zavrsiti u nasu korist. I onda ce zli jezici da ruze rad Vlade, iako ce znati da neke stvari jednostavno nisu do nas...Ali sam uvek bio optimista i dajem punu podrsku Vucicu da se ovi pregovori rese u nasu korist!

ЕУ СТАНДАРДИ

pre 11 godina

Вучић би требало да иде у брисел, јер је данас Србији најпотребнији политичар-родољуб који нема везе са корупцијом, а који је довољно ОБРАЗОВАН и ИНТЕЛИГЕНТАН да схвати да постоје ИНТЕРЕСИ ВЕЛИКИХ СИЛА, и да мала Србија мора то да поштује, па макар јој се то и не свиђало.

- Слоба није био довољно интелигентан да прихвати НАТО базу у Србији...
- Ђинђић није схватио да светске силе не воле брзо решавање проблема....
- Коштуница није обавештен да право и правда није исто за велике и мале....
- Тадић није научио да професор не може држати предавање државницима....

Србија би требало да прихвати споразум који предлаже ЕУ, а нека Албанци не прихвате..

igranje naplate

pre 11 godina

Vucic bi trebalo da aktivno ucestvuje u pregovorima, a ne da im prisustvuje. I prosli put su on i predsedniko prisustvovali, pa je predsednik posle razgovora jedno govorio, Dacic drugo, a Vucic nije nista rekao. Kao da su bili na tri razlicita sastanka. Vucic treba da ide, jer SAD i EU "imaju" najvise poverenja u njega. Nema sta?

Jovanka

pre 11 godina

Ne cudi me sto je i EU i SAD poslala poziv potpredsedniku Vucicu da prisustvuje pregovorima. I oni su shvatili da premijer Dacic nije osoba u koju se moze imati mnogo poverenja. Dacic svakim danom menja svoj stav, za razliku od Vucica koji je vise nego dosledan.

zlatan

pre 11 godina

Izgleda da SAD i EU nikako ne shvataju da je politika prema Kosovu jedinstveni stav vrha države. Svejedno je ko će da učestvuje u razgovorima, minimum se zna i niko od pregovarača neće ići ispod njega. Prisustvo Vucica nece nista promeniti. A mozda imaju i neku drugu ponudu.

marisol

pre 11 godina

Na kraju krajeva to je njegova odluka a ne obaveza.Imamo Dačića koji zastupa interese Srbije,mada očigledno da Evropa pored nas ima mnogo veće poverenje u Vučića!

Dragiša 023

pre 11 godina

Dačić je do sada vodio pregovore, ali se niko tu ne izvlači, kako neki opozicioni političari žele da predstave. Nikolić i Vučić stoje iza Dačića, i podržavaju ga, a Dačić nikada neće pristati na nešto, ukoliko prethodno ne dobije saglasnost za to od Nikolića i Vučića, i sve što se dogovori, i ako se do dogovora uopšte dođe, biće zasluga i odgovornost svih trojice političara, i od te odgovornosti ne beže ni Nikolić, ni Dačić, ni Vučić.

Nemanja, Beograd

pre 11 godina

Ove stvari (da li najmoćniji političar treba da učestvuje u pregovorima od najvećeg državnog značaja) ne bi trebalo da budu plod nekog ličnog hira ili proizvoljnosti. Vučić je imao OBAVEZU da se od početka uključi u to a sada od svog eventualnog učešća on pravi medijski događaj i (ponovo) lovi jeftine poene. Mi u Srbiji konstantno patimo zbog neozbiljnih političara koji sebi preozbiljno shvataju.

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

Romanija

pre 11 godina

U suštini možda i nije Vučićev odlazak u Brisel neophodan , ali bi bio poželjan. Možda bi ovog pota treblo da u Brisel idu predsednik Nikolić , prvi potpredsednik vlade gospodin Vučić i premijer Dačić. Neće štetiti a može pomoći da se dođe do dogovora.

Aha

pre 11 godina

Stavljam 100 (sto) EUR-a da Vučić neće otići. Izmisliće nekhg razlog. A onda će već 3. aprila ujutru da digne pobunu i povike na Dačića zbog izdaje. Setiće se tad i banane,blekberija i koferčeta. Srušiće Vladu i čekati izbore posle kojih se nada da će potati šeik Srbije. Sve je to stara radikalska taktika. Ali,narod je zaboravio. Kao i prisluskivanje,dzak sa listicima,zakletvu u crkvi...

DAVIDOF

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

Zona

pre 11 godina

U ovim trenucima treba doneti ispravnu odluku koja ce biti istorijska prekretnica zato smatram da Vucic treba da ide u Brisel kao neko ko je poneo najveci teret pocevsi da se bori sa svim problemima u kojim se Srbija gusi...Njegov odlazak bi pruzio sigurnost i nasim pregovaracima....

.

Plaki

pre 11 godina

Aleksandar Vucic radi u interesu gradjana Srbije, radi sta je najbolje za nasu zemlju, tako da sta god da odluci, ima punu podrsku naseg naroda. Jer smo se pomerili sa mrtve tacke sto se tice Kosova i dobijanje datuma za ulazak u EU.

BokiV

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

Vragolan

pre 11 godina

Ovi glupaci iz americke i evropske vlade izgleda nikako da shvate nase stavove po pitanjeu Kosova i nasih prava tamo. Oni ne znaju da mi znamo kakva su prava albanci u nasoj zemlji uzivali decenijama zato smo tako sa njima i prosli. I neshvataju da mi Kosovo nedamo. Ko god im ode tamo reci ce im isto.

Dule

pre 11 godina

neverovatno koliko glupi ljudi ima !
Amerika i brisel jedino nece ,da bude kasnije :,,ja nisam bio u briselu i nisam ucestvovao "...da je islo po meni , ja ne bi to potpisao ...ne bi to i ono uradio..."
Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!

bezimena

pre 11 godina

Jednostavno nece da mu daju mogucnost da se kasnije na neki nacin izvlaci od odgovornosti i s tim skuplja poene kod ,,patriota".
Ne ne aco !!Imas da sednes za stol i isto tako da potpises papir - poraza kao dacic !Ne mozez nekim ,,uvijanjem" zbog licne politicke karijere da ne odes u brisel.
Nema ustrucavanja !Za amerikance i zapad je to suvise providno.
Smesno i cudno je da ti kao ,,razmisljas" !!
(Dule, 28. mart 2013 12:32)

Upravo tako! "Trojka" će da podeli odgovornost, zapad ne dozvoljava da se vladajuća "elita" izvuče i nastavi da manipuliše gradjanima Srbija kasnijim prebacivanjem krivice na onog "drugog"!

jovica

pre 11 godina

Premijer je preuzeo zadatak pregovaranja sa Prištinom. Podržao ga je kompletan državni vrh. Podržali su i sve njegove primedbe na ponuđenu Rezoluciju o Kosovu. Ili možete ili se sklonite.

mahidevran

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Mislim da svakako treba da ide!

Katica

pre 11 godina

Potrebno je da gospodin Vucic ode u Brisel i kaze koji su stavovi Srbije.Mislim da je on jedan od najsposobnijih politicara koji ume da se bori za bolje sutra

Perun

pre 11 godina

Gospodin Vučić je ključni čovek ove vlade. Ali smatram da se aktivnosti sinhronizovano vode i da gospodin Dačić zastupa interese Srbije na način kako je dogovoreno sa predsednikom Nikolićem i gospodinom Vućičem.

Marko

pre 11 godina

Vucic nece ici 100% nije lud da sada urusava svoj rejting.Sacekace da pregovori prodju a onda ce dati izjavu u zavisnosti od ishoda,pa jos koje hapsenje i eto ti ga na 50% koji bi politicar takvu sansu prokockao

Ivan Grozni

pre 11 godina

Može da priča ko šta hoće, ali Vučić je jedini političar za koga mogu da kažem da je pošten i što je još važnije iskren prema narodu i državi! Što za ostale političare ne bih mogao kazati! Vučić treba da ide u Brisel, verovatno ne može ništa promeniti, ali bar će nam reći istinu!

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

Veljko

pre 11 godina

Srećom trenetno je svejedno ko ide na pregovore jer vrh države ima jedinstven stav kad je Kosovo u pitanju. Americi i EU bi bilo bolje da insistiraju kod Prištine da prihvate ono što imaju svi drugi narodi u normalnim zemljama. Dopuna pregovarača nikako neće promeniti crvenu liniju koja je definisana u rezoluciji.

Drasko

pre 11 godina

Mnogo bura je proslo...Pa prezivece se i ovo...Najvaznija nam je Srbija..Nasem timu zelim svu srecu u pregovorima zajedno sa Vucicem ..

dejan123

pre 11 godina

Svaka cast. Samo tako nastavi da radis, izacemo mi iz ove krize i bolje ce se ziveti u Srbiji. Naravno, za sve treba vremena. Ali ovakvim tempom i radom, mogli bi uspeti. Samo napred!!

Hristina

pre 11 godina

Bas vidi da i strane diplomate prepoznaju Vucica kao glavnog nosioca Srpske politike poslednjih meseci. Samo ne razumem zasto misle da ce im sa njim biti lakse da postignu sopstveni cilj?

Aleksa

pre 11 godina

Mozda bi bolje bilo i da podje cisto da im dokaze da je ono sto smo odlucili zajednicko misljenje nase vlade a ne neciji lican stav. Oni izgleda ne veruju u to.

GocoG

pre 11 godina

Mislim da je bitno i pozeljno da Aleksandar Vucic ide na pregovore,ipak se radi o Kosovu,a narod ima apsolutno poverenje u njega. Jeste da su uslovi uvek teski ali on je neko ko je realan u prihvatanjima.

misica

pre 11 godina

Ma oni nisu normalni.....neka pozovu celu Vladu Srbije da ucestvuje u pregovorima!!!Stav Srbije je jasan,toga treba da budu svesni.

Bum-92

pre 11 godina

Dijalog mora da bude završen sa povoljnim ishodom. Aleksandar Vučić trudi se maksimalno da svoje stečeno znanje i iskustvo prenese Ivici Dačiću koji pregovara sa Hašimom Tačijem u Briselu. Najbolje je da sam odluči Aleksandar Vučić da li hoće ili neće da krene put Brisela gde se odvijaju pregovori između Beograda i Prištine.

Vera

pre 11 godina

E za ovog jadnog Vucica se sevi okacili ko cickovi. Taj ako ne da otkaz u politici, Bog me ubio. :-) Kako ne razumeju da Dacic donosi odluke koje su njih troje Nikolic, Vuciic i Dacic zajeno doneli, pa je sve jedno ko ce izneti odluku pred njima. Oni je menjati nece svakako.

Perkunic

pre 11 godina

Verujem da ce pregovori kojima bi prisustvovao i u kojima bi ucestvovao Aleksandar Vucic imali izuzetnu dozu ozbiljnosti,odgovornosti i nista ne bi bilo prepusteno slucaju.Vucic je nasa najveca garancija!

ignjat

pre 11 godina

Ne vidim neki poseban razlog da se Vučić uključuje u razgovore o Kosovu, ali ako EU i USA na tome insistiraju, Vučić će prisustvovati tim razgovorima. Međutim, Vučić je više puta rekao da Srbija nikada neće odustati od svog cilja, a to je članstvo u EU, ali da zarad datuma nije spremna da prihvati nešto što nije u interesu Srbije, i Srba na Kosovu. Nikada transparentnije se nije pregovaralo nego što je to danas, i sasvim je jasno da vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije.

gocaB

pre 11 godina

Posto je Pristina veoma tvrda u svojim stavovima nisam bas siguran da ce nam Vucicev odlazak olaksati situaciju, ali sam uveren da je nece otezati.

gradimir 017

pre 11 godina

Bitno je da ko da dođe u Brisel ne odstupa od "crvene linije" ispod koje se ne može ići. U pravu je Nikolić kada je rekao da je on pri kraju svoje političke karijere, a da su Vučić i Dačić relativno mladi političari, i da ni on, a ni Vučić, ni Dačić neće rizikovati da generacije posle nas govore kako su oni potpisali nešto što nije dobro za Srbe na Kosovu, i za Srbiju.

Alien

pre 11 godina

Vucic ima dovoljno posla i u zemlji, covek ne staje, ne znam koliko je smisleno da ide u Brisel. Osim ako nisu smislili da nam 2. aprila ponude prihvatljivo resenje pa hoce tamo celu nasu delegaciju.

lana

pre 11 godina

Podršku koju dobija Kosovo od strane zapada postaje sve otvorenija.Ako ne postoji već mogućnost dogovora zašto bi Vučić išao a opet očekujemo da Priština učini svoje prve korake kada shvati da Srbija neće učiniti ni jedan jedini ustupak.Ostalo nam je da se borimo i da mirnim putem pokušavamo da rešimo nimalo jednostavnu situaciju!

KRCKO

pre 11 godina

Neka se ukljuci i Aleksandar Vucic,i neka preuzme teret na svoja ledja,samo ako je druga strana spremnja na kompromis,posto je obrnuta situacija,njih to ne zanima,stalno nam se postavljaju novi uslovi,mislim da mu dodje isto,da li dosao Aleksandar Vucic,ili ne,kada nisu spremni na dogovor.

KAMILA

pre 11 godina

Ja da sam na mestu Aleksandra Vucica,prisustvovao bi samo pod jednim uslovom,a to je,da moj dolazak utice na pregovore,i da se nadje resenje koje ce zadovoljiti nase apetite,mislim da tom logikom ide Aleksandar Vucic,jer nema smisla ici tamo,ako ce sve biti isto kao i pre.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je od sada pokazao veliku energiju u resavanju problema Srbije, tako da svaku njegovu odluku trebamo da postujemo, jer je pokazao da nasoj zemlji i nasem narodu zeli samo dobro.

nedegole

pre 11 godina

Vucica po svaku, svaku, svaku cenu ukljuciti u pregovore u Briselu, upravo da bi mu se uskratila privilegija da i dalje populisticki i lazno u nacionalnom interesu komentarise ono oko cega se ucesnici trude. Pa smesno je da Vucic (naravno SNS) ostane jedini cestiti Srbin. Nas pravi intres je realnost i istina, znaci EU i opstanak, sa problemom Kosova resenim onako kako se moze. Da smo tako dobri i sposobni, resili bi ga mnogo ranije i mnogo bolje. Ali nismo...

Peter

pre 11 godina

Da li će Vučić ići u Brisel na pregovore o Kosovu, ili neće, zavisiće isključivo o mogućem pozitivnom doprinosu pregovorima u ovom trenutku, ali i obaveza koje ima. Ne vidim razlog zbog čega bi on takvu odluku doneo baš danas. Ako proceni da je u interesu Srbije da on bude prisutan pregovorima, prisistvovaće. Ako proceni da će to biti dodatni pritisak na srpsku stranu, neće ići. Jer po mom ličnom mišljenju, pregovaračima se mora dati i mogućnost konsultacija bez pritisaka, koji mogu biti jači ako se ceo državni vrh nađe u Briselu. Pregovori liče na tešku šahovsku igru, samo je ulog prevelik. Zato se svi aspekti moraju sagledati iz nekoliko uglova, pa čak i prisustvo Vučića u Briselu.

ilija

pre 11 godina

Vazan je sever Kosova i Metohije.Jos vaznji je jug...Ali najvaznija je Srbija...Prekrajanja granica je bilo i pre...Nasem timu zelim uspesne pregovore ....

Tiktak

pre 11 godina

Do sada se pokazao kao vrsan politicar, pregovarac, covek koji donosi lepe u vesti ovoj Srbiji u manje lepoj situaciji. Tako da, svakako smatram da treba da ide!

Sunshine

pre 11 godina

Zasto ne postuju nase unutrasnje uredjenje i samim tim jasnu podelu poslova u nasoj vladi? Sta su mislili da je Dacic zadrt a Vucic fin pa ce na njim lakse? Pa ne znaju oni da su i jedan i drugi i treci jednako, uostalom kao i svaki Srbin po pitanju Kosova zadrdi, i da su svi troje okorele patriote ovo dvoje i cetnici. Nek se upoznaju malo sa nasom istorijom pre nego sto krenu u saradnju sa nekim. A i njihove biografije.

pufnica

pre 11 godina

Sta mi imamo od tih pregovora kada SAD podrzava Tacija i mi smo ti koji dajemo maksimum u tim pregovorima al slabo ko tamo to vrednuje.

Tara

pre 11 godina

Daleko od toga da on nece da ide u Brisel i bori se za Kosovo i prava Srba koji dole zive ,al i sam uvideo da kolko kog da se trudi SAD podrzava Tacija .

bezobrazluk

pre 11 godina

EU je bas dala mnogo slobode sebi.Pa nismo mi optuzeni pa da idemo na saslusanje vec na pregovore koje treba da obave premijeri

SOKRAT

pre 11 godina

Da li ce ici,ili ne,prvenstveno zavisi od druge strane,ako su spremni da i oni cine ustupke,i da se na tom sastanku radi na dobijanju resenja koji ce zadovoljiti obe strane,ici ce,ukoliko to ne bude slucaj,nece ici.

jelena

pre 11 godina

Ma ovo je podlo!!!Stvaranje zavade izmedju Dacica i Vucica...a nista se nece promeniti.Papir koji nudi Estonova nece biti potpisan jer na njemu je jedno veliko NISTA za Srbiju.

Elementarna nepogoda

pre 11 godina

Sto se inate sa nama! Mi jedno oni drugo, odlucis ko je zaduzen za to pitanje oni traze drugog. Imam utisak da samo svaki put pokusavaju da nam pokazu ko je gazda. Kao da je clilj da pudemo podcinejni i da shvatimo da vrse pritisak namerno. Bas su glozni, majke mi.

Kris

pre 11 godina

Neku pesmu ako zele da naruce kad dolazi Vucic da povede i orkesatar.
Koliko se prave vazni, oni salju dopise o svom strucnom ,,misljenju,, za koga oni smatraju da bi trebao biti na pregovorima. Ili bolje reci koga bi oni zeleli da vide. A mozda se tetka Eston nabacuje Vuciciu. Mozda se ona malo zaljubiska u mlado meso. Nesto mi je tu sumnjuvo.