Od Popovića još 500.000 EUR za bebe

Milan Popović, u akciji “Bitka za porodilišta”, donirao je opremu vrednu 500.000 evra za još dve klinike u Vojvodini.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

14:38

Default images

Reč je o Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (Betanija) i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine (Dečja klinika).

Ovom velikom donacijom potpuno su rešene potrebe za opremom u ove dve klinike, tako da je istovremeno proglašena pobeda u njima u akciji “Bitka za porodilišta”.

Milan Popović i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić obišli su prvo Betaniju, gde ih je dočekao upravnik klinike Dragan Stajić, a potom i Dečju kliniku, gde ih je dočekao direktor Instituta Slobodan Grebeldinger.

Prilikom posete Dečjoj klinici, gostima se pridružio i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je u ime Vlade zahvalio Milanu Popoviću za sve što je učinio za vojvođanska porodilišta u akcijiama “Bitka za bebe” i “Bitka za porodilišta”.

Tom prilikom uručio mu je zahvalnicu za sve što je uradio za vojvođanske zdravstvene ustanove u ovoj akciji u kojoj je za godinu i po potpuno opremio tri porodilišta, dečju bolnicu i donirao opremu u vrednosti od ukupno 840.000 evra za region, a ukupno, za celu Srbiju, u vrednosti od milion i dvesta hiljada.

Milan Popović je, postavljajući donatorske pločice na nabavljene aparate, istakao da je današnji datum izabran namerno, jer je u pitanju prvi rođendan njegovog sina Aleksandra, te da se nada, iako deca često obično ne prate savete svojih roditelja ali zato prate primer svojih roditelja i da će nada da će i njegov sin kada odraste nastaviti sa dobročinstvom i humanitarnim radom.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda, pozvao je donatore da se pridruže onima koji kao Milan Popović doniraju za budućnost Srbije, za bolje uslove za rađanje beba, veću sigurnost za roditeljstvo i bolje uslove za zdravstvene radnike.

“Od dobročinstva u Srbiji danas mnogo toga zavisi, jer se siromaštvo širi velikom brzinom. Dobročinstvom pomažemo ne samo nama i našim savremenicima, već i našim potomcima”, poručio je Matić.

Veran Matić je čestitao prvi rođendan Aleksandru, sinu Milana Popovića, dodeljujući mu minijaturni orden za Bebu heroja “Bitke za bebe”, za inspiraciju koju je pružio roditeljima za učešće u akciji Bitka za bebe i porodilišta.

Savremena oprema za porodilišta

Oprema u vrednosti od 200.000,00 evra za Betaniju je: jedan bejbilog, respirator za mehaničku ventilaciju, transportni inkubator, tri reanimaciona stola, šest monitora za praćenje vitalnih funkcija, deset infuzionih pumpi, jedna bolnička mašina za izmlazanje mleka, pedest noćnih ormarića, kompletno obnavljanje šest porođajnih stolova, dva bilirubinometra, dvoja terapeutska kolica od inoksa za intervencije, pet pokretnih stalaka za infuziju, ležeća kolica za transport pacijenata, pet CTG aparata, jedan ultrazvučni aparat.

Oprema u vrednosti od 300.000,00 evra za Dečju kliniku: tri bejbilog aparata, četiri monitora za praćenje vitalnih funkcija, jedan uređaj za inahlatornu primenu NO, pet infuzionih pumpi, pet injektomata, dva aparata za torokalnu drenažu, sedam neonatalnih aspiratora, osam blendera kiseonika sa protokomerom, četrnaest pulsnih oksimetara, aparat za primenu hipotermije, mešač rastvora za TPN, reanimacioni sto, tri bebiterma, dva grejača za krvne derivate, porabl ultrazvučni aparat, portabl EEG aparat, porabl defibrilator, kapnometar i bilirubinometar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: