Atina: Bomba ispred Zlatne zore

U atinskoj luci Pirej večeras je ispred kancelarije ekstremno desničarske partije Zlatna zora eksplodirala bomba, pričinivši samo manju materijalnu štetu.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 13.02.2013.

22:38

Default images

Policija je saopštila da je reč o manjoj eksplozivnoj napravi koja je aktivirana oko 21 sat po lokalnom vremenu, a u eksploziji su oštećena vrata kancelarije u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga, javio je AP.

Zasad nijedna grupa nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

Partija Zlatna zora, koja je sa margina grčke politike prošle godine dospela u parlament, i juče je bila meta sličnog napada u gradu Larisi, za koji je odgovornost preuzela anarhistička grupa Gnevna brigada.

Šest osoba povređeno je danas u sukobu između grčke policije i farmera, koji su protestovali na auto'putu između Atine i Lamije zbog povećanja poreza na poljoprivredni sektor.

Policija je prilikom sukoba, u kojem su povređena dva policajca i četvorica farmera, bila prisiljena da upotrebi suzavac, javio je grčki radio "Skaj".
Poljoprivrednici već nedelju dana organizuju svakodnevne jednočasovne proteste zbog vladine odluke o povećanju poreza na poljoprivredni sektor.

Grčki farmeri, koji od kraja januara protestuju oko važnih saobraćajnica, zahtevaju poreske olakšice, garantovanje minimalnih cena poljoprivrednih proizvoda i dobijanje goriva po regresiranim cenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: