Putin možda u Srbiji na proleće?

Novi dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju mogao bi se očekivati na proleće, saznaje Danas iz izvora bliskih državnom vrhu u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

22:12

Default images

Do posete bi moglo da dođe kada na srpsko-mađarskoj granici bude obeležen početak radova na delu gasovoda Južni tok.

Naši sagovornici kažu da Vlada Srbije čini sve što može da bi se to dogodilo na kalendarskom početku proleća, krajem marta.

Putinov dolazak u Srbiju najavio je juče srpski ambasador u Moskvi Slavenko Terzić. On je na konferenciji za novinare povodom Dana državnosti, Sretenja, rekao da se očekuje Putinova poseta Srbiji tokom koje bi bio potpisan sporazum o strateškom partnerstvu dve države.

Ambasador Terzić, koji je u januaru predao akreditivna pisma Putinu, ponovio je da Srbija nije spremna da zbog ulaska u EU prizna nezavisnost Kosova. „Mi nikada nećemo priznati Kosovo kao državu“, poručio je Terzić u Moskvi, zahvalivši se Rusiji na podršci Srbiji, prenela je novinska agencija Itar-Tas.

Danas je već najavljeno da bi Putin ove godineo mogao posetiti Srbiju.

Ambasador Srbije u Moskvi je izjavio da Srbija ove godine čeka posetu predsednika Rusije Vladimira Putina. On takođe kaže i da Srbija zbog EU neće priznati Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: