Pala Vlada Federacije BiH

Na vanrednoj sednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu je izglasano nepoverenje Vladi FBiH.

Izvor: Beta

Utorak, 12.02.2013.

22:43

Default images

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Federacije BiH pokrenuli su Socijaldemokratska partija BiH (SDP) premijera FBiH Nermina Nikšića, Savez za bolju budućnost (SBB), Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ) i HDZ 1990.

Oni su tražili glasanje tvrdeći da "aktuelna vlada FBiH ne odražava sadašnju većinu u parlamentu".

Nikšić je rekao da trenutni sastav vlade koju on vodi ne odgovara sastavu parlamentarne većine unutar Parlamenta Federacije BiH, pa da Vlada nema kapacitet za donošenje bitnih odluka.

Posle izglasavanja nepoverenja Vladi, Nikišić je kazao da oseća olakšanje, jer pritisak i atmosfera, koja se kreirala u poslednje vreme, nije omogućavala Vladi da radi kvalitetno.

Nikšić je izrazio očekivanje da će predsednik Federacije Živko Budimir postupiti prema zaključku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i da će što pre pokrenuti proceduru za imenovanje nove vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: