Uroš Mišić pušten na slobodu/FOTO

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić od danas se nalazi na slobodi, jer ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji.

Izvor: B92, Danas

Utorak, 04.12.2012.

16:18

Default images

Uroš Mišić osuđen je prvobitno na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk 2007. godine, a ta kazna mu je kasnije prepolovljena.

Sud je utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao Trajkoviću da ugura u usta i da je pri tom bio svestan kakve posledice taj čin može da izazove.

Mišić je i na prvom suđenju, koje se završilo u septembru 2008, bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je posle nekoliko meseci Vrhovni sud tu presudu poništio.
(Foto:B92)
28. aprila 2010. Mišić je ponovo osuđen na 10 godina, da bi potom 30. aprila 2011. Apelacioni sud prepolovio kaznu zatvora.

14. marta ove godine Vrhovni kasacioni sud potvrdio pravnosnažnu presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na pet i po godina zbog napada na policajca tokom utakmice Crvena zvezda- Hajduk.

Samo dva meseca kasnije Mišićeva molba za uslovno puštanje na slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne, pravosnažno je odbijena.
(Foto:B92)
Neposredno posle puštanja Mišića na slobodu, oglasio se i žandarm Nebojša Trajković.

"Uroš Mišić je nagrađen. On je pobednik, a ja ću do kraja života ostati invalid“, rekao je za Radio Slobodnu Evropu Nebojša Trajković.

Uroš Mišić je izašao na slobodu nedelju dana nakon što je zahvaljujući Zakonu o amnestiji iz zatvora izašao i Miladin Kovačević.

Borović: Moraću da tužim državu

(Foto:B92)
Advokat Uroša Mišića Borivoje Borović najavio je da će tužiti državu zbog neosnovanog zadržavanja svog branjenika u zatvoru. Borović je za "Danas" kratko izjavio da je Mišić "morao u petak da izađe na slobodu pošto je postalo pravosnažno rešenje suda da podleže Zakonu o amnestiji“. "Međutim, sud je zadržao to rešenje i nije ga poslao zatvorskoj upravi. Zatvorski organi obavestili su mene kao branioca da ne mogu da puste Mišića i da su dužni da ispoštuju tri dana dodatne procedure. Ali dodatna procedura ne postoji", tvrdi advokat Borović.

On dodaje da "Uroš Mišić nije državni neprijatelj broj jedan, već njegov predmet pripada grupi slučajeva kojim je prethodna vlast manipulisala“ i najavljuje tužbu protiv države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: