Nova vest
Tenis 5

27.4.2024.

7:50

Ivanišević za B92.sport: "Da nije bilo korone..." VIDEO

Pre tačno mesec dana tenisku javnost prodrmala je vest da su Novak Đoković i Goran Ivanišević završili svoje putešestvije na ATP turu posle pet godina.

Dejana Popović
Profimedia

U jednu ruku iznenađenje, u drugu i logičan sled okolnosti, s obzirom na to da najbolji teniser sveta nije najbolje startovao u tekućoj 2024. godini.

U razgovoru za B92. sport Goran Ivanišević prisetio se kada je prvi put bilo vidljivo da u njihovom teniskom raju stvari ne štimaju kako treba.


"Prošle godine na US openu, već je to bilo spremno", počeo je priču Ivanišević za B92. sport.

Već tada je zasićenje bilo primetno i kod osvajača 24 grend slema, ali kod legende hrvatskog tenisa.

"Kod obojice. Ja mogu da pričam za sebe, ali... To se vidi, po nekim stvarima koje vi ne vidite, ali to sad nije nešto vau... Svima je bio šok, ali meni nije", jasan je osvajač Vimbldona iz 2001. godine. 

Ivanišević je u Đokovićev tim stigao pred Vimbldon 2019. godine i od tada do 27. marta 2024. godine, Novak je sa Goranom u stručnom timu osvojio 12 grend slem titula, u ukupnom zbiru   24 najprestižnija trofeja, čime se vinuo do teniskih visina, koje pre njega niko nije dosegao.

DP/B92.sport


Na tom putu bilo je mnogo usputnih stanica, bočnih vetrova, ali je talas korone posebno obeležio Novakovo i Goranovo putovanje.

"Imali smo mi interesantna putovanja, ali da možda nije bilo te nesrećne korone i svega toga, možda bi bilo i drugačije, možda bismo još bili pet godina bili zajedno. Vrlo teški su to bili momenti. To niko ne zna, i ne vidi, a nije bilo lako. Prvo je on bio označen kao nekakav negativac iz ničega. A onda su i nas gledali kao da smo ekipa negativaca i mnogo zameram nekim teniserima u Australiji. Ali dobro, tu se vidi ko ti je prijatelj, a ko te podržava", rekao je Goran.

Kraj uspešne epohe sa Novakom došao je nakon razgovora u Indijan Velsu, a Ivanišević je ispričao i kako mu je izgledao prvi dan posle rastanka sa Srbinom.

"Dan je bio lep, bilo je vruće. Posle toga smo Marko, Klaudio i ja išli na odličan ručak, na odlične burgere. Tako, laganice. To je nešto što već znaš da će se desiti, samo je bilo pitanje vremena. Onda nije to bilio "buf", možda vama jeste, ali meni nije", istakao je Ivanišević, kome status "nezaposlenog" trenutno prija.

EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT


"Super mi izgleda život, imam više vremena za sebe, za porodicu. Idem na Evropsko prvenstvo  sa sinom. To jedva čekam, malo da se ja i on družimo tamo, jer se i ne viđamo, škola, treninzi, putuju, igra turnire. Onda Umag, tome se isto radujem, svaki put kada dođem na turnir... Onda ćemo videti, ide leto, biće nekoliko nedelja više. Želja mi je da odem na Sarajevo film festival. Već  10 godina nikako da dođem i nadam se da ću ovaj put da odem. I onda ću septembru da se koncentrišem i da vidim šta i kako...", istakao je Ivanišević, ambasador UNIQA.

Na daljem putu kroz karijeru, Đokovićev pratilac sada je Nenad Zimonjić, koji još uvek nije zvanično zauzeo mesto Gorana Ivaniševića, ali je za sada jedini kanditat.

Po mišljenju bivšeg tenisera, rođenog u Splitu, to je jedino i idealno rešenje.

"Nije možda, nego je 100 odsto. Baš je bio tu pre dva dana, Ziki i ja smo veliki prijatelji, baš smo pričali. Ne, nema. Ne postoji novi kandidat, nema on (Novak prim.aut) vremena da se upoznaje. Ziki ga zna, bio mu je selektor. Priča isti jezik, znam mentalitet. Iskreno se nadam da će se saradnja nastaviti", zaključio je Ivaniševič.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu