Ilić: Za sto dana smo ustali sa dna

Ministar građevine Velimir Ilić kaže za Novosti da ne postoji segment države u kome sadašnja vlada nije znatno bolja od prethodne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2012.

23:04

Default images

Bivši su izazvali totalni raspad sistema, opustošili su ekonomiju i pospešili samo kriminal i korupciju. Mi ćemo da podignemo Srbiju sa tog dna, navodi Ilić za Novosti.

“Spasli smo zemlju od kolapsa i bankrota, vraćamo dostojanstvo imenu Srbije u svetu, ulivamo nadu seljacima ulaganjima u poljoprivredu, zahuktali smo izgradnju auto-puteva, donosimo stabilnost energetici, zdravstvu, hapsimo kriminalce, usvajamo zakone za pomoć privredi, vraćamo dugove koje je ostavio Cvetkovićev cabinet”, kaže Ilić. On navodi da zna da se u zemlji teško živi, ali da zna “ da će iz dana u dan biti postepeno bolje”.

“Važno je da se građanima vraća vera da u državi postoji pravda, da ih niko ne krade i da vlast sve čini da im poboljša i olakša život, a ne da im ga oteža. Setimo se samo da je bila u opasnosti isplata plata i penzija do kraja godine, a sad smo obezbedili novac i za celu sledeću”, navodi Ilić.

Ilić navodi da nikada nije osetio “bolji operativni rad” u nekoj vlasti.

“Svake nedelje imamo kolegijume na kojima razrešavamo sve dileme. Kad smo formirali vladu nisam ni sam verovao da možemo ovako efikasno da delujemo. Ostvarili smo rezultate koje ne mogu čak ni najljući politički protivnici da ospore. Ako ovako nastavimo, Vlada će trajati ceo mandat i imaće izvanredna dostignuća”, navodi Ilić i dodaje da su priče o neslozi između njega i Ministra Milutina Mrkonjića samo “zlonamerna podmetanja protivnika”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: