Đurić: LDP nije izgubila oštricu

Poslanik LDP Bojan Đurić odbacio je tvdnje iz pisma člana Glavog odbora stranke Nenada Prokića da je ta partija "izgubila oštircu u javnim nastupima".

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

14:30

Default images

On je takođe negirao tvrdnje da će Prokić biti "izbačen iz stranke".

Đurić je novinarima u parlamentu rekao da su iznete tvrdnje "apsurdne" i da su u pismu iznete lične uvrede i diskvalifikacije. On je takođe rekao da će na uvrede koje je na njegov račun izneo Prokić odgovoriti lično.

Đurić je demantovao i tvrdnje da se nije razgovaralo o izbornom neuspehu u Beogradu, rekavši da se o tome raspravljalo na sastancima organa stranke, kojima je i Prokić prisustvovao.

On je dodao da nisu tačne tvrdnje da će Prokić biti "isteran iz stranke" i to je potkrepio podatkom da je na sednici Glavnog odbora, koja je održana u nedelju 28. oktobra, Prokić kooptiran za člana tog tela.

Đurić je objasnio da Prokić ne bi trebalo da ima razloga za nezadovoljstvo, da je to što nije dobio posalnički mandat rezultat toga što je LDP osvojio 19 mandata, a Prokić je bio dvadeseti na listi. "Ne verujem u principijelno nezadovoljstvo kad se izgubi funkcija", zaključio je Đurić.

Funkcioner LDP Nenad Prokić kritikovao je predsednika stranke Čedomira Jovanovića za lidersku samovolju i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

Prokić je napisao pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" i ono je u celini objavljeno na internet prezentaciji te stranke.

"LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim članovima" LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: