Snažna oluja u Španiji, ima mrtvih

U snažnoj oluji koja je pogodila obalu severoistočne Katalonije, donoseći ogromne talase, poginula je jedna Poljakinja, a jedan mladić iz Francuske je nestao.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2012.

14:34

Default images

Veliki talas je odneo 37-godišnju Poljakinju u Ljoret del Maru, a njeno telo kasnije je pronađeno devet kilometara niže uz obalu blizu Blanesa.

"Nju je odneo talas dok je šetala plažom. Hitne službe su pronašle telo u Blanesu, a identifikacija je izvršena na osnovu odeće i nakita", izjavio je portparol hitnih službi.

Mladić iz Francuske nestao je dok je pecao u stenovitoj oblasti obale Rosesa, oko stotinu kilometara severnije.

"Hitne službe su započele potragu za francuskim državljaninom. On je otišao na pecanje i njegov prijatelj kaže da se nije vratio. Jutros smo pronašli njegovu udicu i stenovitoj oblasti i počeli smo pretragu kopna i mora helikopterima i specijalizovanim vozilima", dodao je portparol.

Katalonske hitne službe su danas proglasile stanje uzbune zato što su za vikend predviđeni obilna kiša, talasi veći od dva i po metra i snažni vetrovi, navodi AFP.

Vlasti su upozorile ljude da izbegavaju molove i plaže koje zapljuskuju talasi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: