Drama na Dorćolu zbog iseljenja

Zbog bezbednosti odloženo prinudno iseljenje vatrogasca iz stana u Višnjićevoj ulici 9 na Dorćolu. On je pretio da će zapaliti stan ako pokušaju da ga isele.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 15.10.2012.

14:20

Default images

Vatrogasac Z.M., koji tvrdi da za stan ima legalan kupoprodajni ugovor, zapretio je da će se zapaliti ako mu sudski izvršitelji provale u kuću. Kako prenose beogradski elektronski mediji, on je stan kupio od investitora pre 13 godina, ima sve papire, a njegova supruga kaže da nema izbora i da će "uhvati li se neko za kvaku", skočiti kroz prozor.

Foto: Beta
Načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović rekla je da su u stanu Z.M. i njegova žena R.M. i dvoje maloletne dece, a da se ispred zgrade okupilo i nekoliko desetina vatrogasaca u znak podrške svom kolegi.

Policija je evakuisala sprat na kome se nalazi stan ove porodice.
Foto: Beta
Ispred zgrade se nalazi 15 policajaca, za sada je sve mirno, na mestu zbivanja je i ekipa Hitne pomoći, a ispred ulaza je i advokatica Milica Đurković sa obezbeđenjem, koja tvrdi da poseduje sve papire za taj stan.

Ona je ispred zgrade u Višnjićevoj došla sa 10 privatnih telohranitelja, koje su deca izviždala kada su odlazili pošto je iseljenje odloženo.
Sudski izvšitelji i obezbeðenje (Foto: Beta)
Pre podne su sudski izvršitelji sa obezbeđenjem uz rešenje advokatice Milice Đurković, koja potražuje taj stan, došli sa rešenjem da vatrogasca i njegovu porodicu prinudno isele iz stana.

Beta je izvestila da je prinudno iseljenje odloženo zbog procene policije da bi iseljenje bilo veliki rizik. Z.M. je posle odlaganja iseljenja izašao na terasu i pozdravio građane koji su se okupili da ga podrže u nameri da ne dozvoli prinudno iseljenje. Ispred zgrade su se okupili i drugovi i drugarice njegove dece, koji su ga takođe podržali.
Foto: Beta
"Mi nemamo gde, osim na ulicu. Kupili smo stan od investitora pre 13 godina, imamo sve papire i do ove godine nas niko nije obavestio da bilo ko potražuje našu imovinu. Borili smo se svim sredstvima za ono što nam po svakom pravu pripada, umorni smo od svega. Uhvati li se neko za našu kvaku, nemam izbora, skočiću kroz prozor", rekla je za "Blic" R.M., supruga vatrogasca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: