NUNS: Ko pravi medijske zakone?

NUNS izrazilo zabrinutost zbog činjenice da na setu medijskih zakona radi neformalna radna grupa u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

11:53

Default images

U saopštenju Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva predstavnike svih državnih institucija da se pridržavaju zakonske procedure, kao i osnovnih načela i rokova predviđenih Medijskom statagijom, što znači da medijske zakone formulišu i donesu transparentno

Kabinet predsednika nije ovlašćen za izradu medijskih zakona, pa postojanje "neformalne radne grupe" izaziva i izazivaće opravdanu sumnju u motive i rezultate njenog rada, čak i ako ponuđena rešenja budu prihvatljiva za medijsku zajednicu i široku javnost, istakao je NUNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: