"Biće formiran novi Bliski istok"

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad izjavio je tokom protesta protiv postojanja Izraela da je ta zemlja "kancerogeni tumor" koji će uskoro biti odstranjen.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

13:12

Default images

"Cionistički režim i cionisti su kancerogeni tumor. Ako i samo jedna njihova ćelija ostane na jednom pedlju palestinske zemlje, ova priča će se u budućnosti ponoviti", kazao je Ahmadinežad na Dan Kudsa.

Ovaj dan obeležava se u Iranu od 1979. godine, poslednjeg petka svetog muslimanskog meseca Ramazana, kada se izražava solidarnost sa palestinskim narodom i protivljenje izraelskoj kontroli nad Jerusalimom.

"Zemlje u regionu uskoro će završiti sa uzurpatorskim cionistima na palestinskoj zemlji. Biće formiran novi Bliski istok. Uz Božju milost i pomoć tih država, na novom Bliskom istoku neće biti ni traga od Amerikanaca i cionista", poručio je Ahmadinežad.

Državna televizija objavila je snimke sa demonstracija u Teheranu i drugim iranskim gradovima kojima je obeležen Dan Kudsa, čiji naziv potiče iz arapskog, a odnosi se na grad Jerusalim, koji i Palestinci i Izraelci smatraju svojom prestonicom, javila je agencija Frans pres.

Ovaj dan se obeležava u još nekoliko muslimanskih zemalja, a Ahmadinežad je poruku uputio usred pojačanih tenzija između Izraela i Irana zbog iranskog spornog nuklearnog programa.

Izrael u poslednjih nekoliko nedelja sve ozbiljnije preti da će bombardovati iranska nuklearna postrojenja kako bi sprečio Teheran da se domogne nuklearnog oružja, dok iranska vojska upozorava da će uništiti Izrael u slučaju napada.

Iran, koji je pod strogim sankcijama zapadnih zemalja, tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: