"Crna reka": Glavni pretres 13. IX

Sudija opštinskog suda u Tutinu Šemso Hadžić izjavio je da očekuje da će na glavnom pretesu 13. septembar, biti okončan postupak u predmetu "Crna reka".

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2012.

21:13

Default images

Postupak je pokrenut 27. maja 2010. godine protiv sveštenika Branislava Peranovića i Nemanje Radisavljevića, zbog zlostavljanja i mučenja šstićenika u bivšem Centru za odvikavanje od narkomanije "Crna reka" kod Tutina.

Hadžić je u izjavi Tanjugu negirao da je taj postupak završen, a da još nije izrečena presuda, kako su objavili neki mediji.

On je objasnio da su poslednja dva ročišta u ovom predmetu odložena - jedno na zahtev Peranovićevog branitelja, zbog zauzetosti drugim suđenjem, a drugo zbog promene adrese stanovanja Radisavljevića u Beogradu.

"Glavni pretres je zakazan za 13. septembar i zbog novih okolnosti, ukoliko Peranović bude u pritvoru, tražićemo njegovo privođenje za šta će najverovatnije biti potrebno odobrenje istražnog sudije", rekao je Hadžić.

On očekuje da će do tada nadležni locirati i novo boravište Radisavljevića.

Slučaj "Crna reka" izbio je u javnost u maju 2009. godine kada su Internetom počeli da kruže snimci batinanja štićenika u tom centru, kojim je tada upravljao Peranović.

U međuvremenu, Peranović je osumnjičen za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca 6. avgusta u novom Centru "Sretenje", koji je u osnovao u Jadarskoj Lešnici kraj Loznice po zatvaranju Rehabilitaciono-duhovnog centra "Crna reka" i određen mu je jednomesečni pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: