EU: Dijalog nakon formiranja vlade

Nastavak dijaloga o Kosovu uslediće posle formiranja nove vlade. Ako Beograd to predloži, pregovori će se nastaviti na višoj, političkoj ravni, kažu izvori EU.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

18:31

Default images

Zvaničnici u Briselu su objasnili da se najpre moraju utvrditi "modaliteti, odnosno kako i na koji način dijalog može da se nastavi" i EU je, kako je rečeno, oko toga u vezi sa Beogradom i Prištinom.

"Mi o tome razmišljamo i nova srpska vlada može predložiti da se dijalog ubuduće održava i na višem nivou", dodali su izvori u EU.

Oni su time odgovorili na opasku Bete da je nedavno, prilikom posete Briselu i razgovora s čelnicima EU, novi srpski predsednik Tomislav Nikolić izjavio da bi dijalog trebalo podići na viši politički nivo, tako da njime rukovodi premijer, kad je Srbija u pitanju.

Nikolić je ranije danas preneo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da će Srbija tražiti da razgovori sa privremenim vlastima u Prištini od sada budu vođeni uz prisustvo predstavnika UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: