Fon Burg: Najradije bih ostao ovde

Noćas je iz Argentine stigla ekipa naših matematičara među kojima je Teodor fon Burg, koji je osvojio četvrtu zlatnu medalju na matematičkoj olimpijadi.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

08:45

Default images

Teodor je na beogradskom aerodromu rekao da je za njega ovo samo početak.

"Imam još puno da napredujem, i tek studije počinju", rekao je fon Burg.

On kaže da bi radije da ostane u Srbiji ukoliko bude imao uslove za rad.

"Meni je pre svega najvažnije da ostvarim svoj maksimalni potencijal. Ako se nađe situacija da u svojoj zemlji mogu da mi se pruže uslovi, znači ne govorim o plati, ako mogu da se pruže uslovi da mogu da radim kvalitetan posao u svojoj zemlji jednako kao negde drugde, ja ću radije da odaberem svoju zemlju. Ako ne mogu da radim podjednako dobro kao drugde, ako ne dobijem posao koji mi odgovara, onda nemam puno izbora", kaže fon Burg.

Ekipu matematičara danas će primiti predsednk Tomislav Nikolić, a najavljena je i konferencija zanovianre u Matematičkoj gimnaziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: