Irinej: Nikolić mi govorio o Vladi

Srpski patrijarh Irinej izjavio je da mu je predsednik Tomislav Nikolić prilikom posete Patrijaršiji najavio strategiju nove vlade.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 10.07.2012.

08:11

Default images

"To su želje šta vlast nastoji da uradi, ali čekamo da se vlada sastavi, da postavi strategiju. Kada je reč o Crkvi, nismo davali nikakve predloge jer prvo treba da čujemo vladu po svim pitanjima", izjavio je patrijarh za "Blic".

On je rekao da Nikolić u posetu nije došao po blagoslov, već da su načelno razgovarali o Kosovu, našem društvu i učešću Crkve, ali bez konkretnih dogovora.

Bio je to više prijateljski razgovor u kome me je predsednik informisao o raznim pitanjima, naveo je patrijarh Irinej.

Podsetimo, predsednik Srbije posetio je poglavara SPC u ponedeljak. Posle tog sastanka Nikolić je novinarima rekao da je s patrijarhom Irinejom razgovarao o velikim događajima u kojima država i SPC treba da sarađuju.

Predsednik Srbije izjavio je takođe da je potrebno postići konsenzus parlamentarnih stranaka o rešavanju pitanja Kosova i da je takav stav preneo i patrijarhu Irineju.

"Mislim da možemo da smirimo strasti u Srbiji. O pitanju Kosova razgovarao sam sa njegovom svetošću i rekao mu da nam treba neka vrsta konsenzusa a on je rekao da Crkva nikada neće izbeći da i sama preuzme odgovornost", rekao je Nikolić novinarima posle susreta sa patrijarhom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: