Brisel zadovoljan posetom Nikolića

Brisel smatra uspešnom prvu predsedničku posetu Tomislava Nikolića, rečeno je Tanjugu u EK, uz napomenu da mu je skrenuta pažnja na važnost pomirenja u regionu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

17:02

Default images

“Razgovori su bili veoma dobri”, rekao je funkcioner EU koji je prisustvovao današnjem Nikolićevom susretu sa šeficom evropske diplomatije Ketrin Ešton.

“Mislim da smo pokrili sve važne teme”, dodao je.

Isti izvor je, međutim, ukazao da je Nikoliću jasno stavljeno do znanja da su njegove nedavne izjave o Vukovaru i Srebrenici neprihvatljive za EU.

“Podsetili smo ga da je istorija Evrope puna krvavih sukoba i netrpeljivosti, ali da su oni prevaziđeni nakon što je odlučeno da se krene putem pomirenja”, kaže Tanjugov izvor.

Funkcioner EU je rekao da je Nikoliću rečeno da je sličan proces pomirenja neophodno sprovesti i na Zapadnom Balkanu kako bi ceo region imao evropsku perspektivu.

Poseta Tomislava Nikolića Briselu prva je zvanična poseta od kako je postao predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: