Ljubljanski apotekar kupio Indeks

Polovina beogradskog Radija Indeks prodata za 200.000 evra direktoru ljubljanskih apoteka Marku Jakliču, koji je pod velikim pritiskom slovenačke javnosti.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.02.2012.

12:01

Default images

Slovenački list "Finance" iz svojih izvora saznaje i da je direktor Lekarne Ljubljana, koja je u vlasništvu grada Ljubljane, polovinu beogradskog Radija Index kupio zajedno sa Francom Henigmanom, bivšim članom uprave slovenačkog državnog osiguravajućeg zavoda KS Zajemna.

Marko Jaklič za sada nije potvrdio informaciju, ali je nije ni negirao, dok šef Infoneta i najveći vlasnik Radija Indeks, Slovenac Leo Oblak, kaže da se trudi da ubedi Marka Jakliča da preuzme vođenje Radija Indeks, „pre svega zbog njegovih izuzetnih pregovaračkih i menadžerskih sposobnosti".

Leo Oblak nije želeo da komentariše nezvanične informacije dnevnika "Finance" da na ovaj način Jaklič „priprema teren za [svoje] povlačenje iz Slovenije do jeseni“.
Direktor Lekarne Ljubljana (Ljubljanskih apoteka) je već neko vreme pod snažnim pritiscima javnosti u Sloveniji. Najvažnija u očima javnosti je činjenica da mu je oduzeto priznanje za magistarski rad, kada je dokazano da ga je Jaklič - prepisao. Drugi veliki problem Marka Jakliča je njegova nelegalno sazidana kuća u okolini Ljubljane. Zidanje bez građevinskih dozvola i oduzimanje magistrature su izazvali negodovanje javnosti kada je ponovo izabran na mesto direktora Lekarne Ljubljana.
Zbog toga je list "Finance" zanimalo zašto se Marko Jaklič odlučio da iz „apotekarskih poslova“ uđe u medije baš u Srbiji, ali i koliko je platio i čime je finansirao kupovinu polovine Radija Indeks, koliko još ima preduzeća u inostranstvu... Na pomenuta pitanja Marko Jaklič nije odgovorio. Prema pisanju "Financi", a prema ispisu iz registra, „kontroverzni direktor javnog zavoda Lekarna Ljubljana Marko Jaklič je 2. decembra prošle godine, zajedno sa nekadašnjim članom uprave Vzajemne Francem Henigmanom osnovao preduzeće FIM Radio sistem, u Beogradu.

FIM Radio sistem je stopostotni vlasnik beogradskog preduzeća Media ton, koje u vlasništvu već ima polovični udeo u beogradskom Radiju Indeks, dok je ostatak u vlasništvu kiparskog preduzeća SWF investments.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: