Veljović: Uhapšeno 12 osoba

Policija do sada privela 12 osoba osumnjičenih da su učestvovali u napadima na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu, kaže Milorad Veljović.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 25.01.2012.

13:55

Default images

Direktor srpske policije je rekao da se istraga nastavlja i da se još identifikuju osumnjičeni za sinoćne napade na navijače Hrvatske, posle utrakmice njihove i francuske reprezentacije u Novom Sadu.

Veljović je naveo da su u sinoćnim incidentima lakše povrede zadobila tri hrvatska državljana, kao i da je u stalnom kontaktu sa ambasadom Hrvatske i kolegama iz te države.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da policija već preduzima mere na utvrđivanju činjenica, kažnjavanju vinovnika, kao i zaštiti navijača iz Hrvatske.

Dačić je, takođe, istakao da je potrebno da se hrvatski državljani prilikom dolaska u Srbiju na granici prijave kao navijači kako bi dobili policijsku zaštitu.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je da je grupa huligana organizovano i smišljeno izazvala incidente i izvinio se državljanima Hrvatske koji su napadnuti ili pretrpeli štetu.

"Većina huligana nije iz Novog Sada, već je u naš grad došla smišljeno, da napravi incidentete i naruši sjajnu atmosferu i duh tolerancije koji neguje naš grad", istakao je Pavličić i dodao da su oni time "naneli štetu, ne samo hrvatskim navijačima, koje su bestidno napali, već i Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji koji se iskreno trude da uspostave dobrosusedske odnose".

On je istakao da huligani nisu uspeli u svojoj nameri da napadom na goste naruše dobru atmosferu i bace senku na sportski događaj i časno ime Novog Sada.

"Mnogo je lakše rušiti nego graditi mostove koji spajaju ljude i zato nećemo dozvoliti da sinoćni događaji naruše odnose između komšija, pa se ovim putem u ime svih građanki i građana Novog Sada izvinjavam svim državljanima Republike Hrvatske koji su sinoć napadnuti i pretrpeli štetu po bilo kom osnovu", istakao je Pavličić.

Napad na navijače iz Hrvatske osudili su i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, kao i čelnici Novog Sada.

Podsetimo, posle sinoćne utakmice u okviru Evropskog prvenstva u rukometu, između Hrvatske i Francuske, grupa huligana od oko 30 do 50 osoba napala je navijače hrvatske reprezentacije u Novom Sadu i Rumi.

Policija je odmah reagovala i uhapsila 9 osoba, Veljović se izvinio, dok je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske izrazilo protest ambasadoru Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću zbog napada na navijače u Novom Sadu i Rumi.


Pogledajte kako su izgledali polupani automobili nakon sinoćnjeg napada u Novom Sadu. Snimak Novosadske TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: