Sreda, 18.01.2012.

20:05

Kfor: KPS će čuvati manastir Devič

Manastir Devič u opštini Srbica, ubuduće će obezbeđivati pripadnici Kosovske policije, saopštili su danas predstavnici Kfora.

Izvor: Beta

Default images

Oni su na redovnom sastanku u Zvečanu o tome obavestili predstavnike lokalnih samouprava na severu Kosova.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović izjavio je nakon sastanka da je to neprihvatljivo i da bi o zaštiti manastira i u buduće trebalo da brinu vojnici Kfora.

"Ta svetinja se nalazi u okruženju albanskih ekstremista, manastir je zapaljen marta 2004. godine i zato bi o njegovoj zaštiti i ubuduće trebalo da brinu vojnici Kfora", rekao je Milović.

Na sastanku čelnika opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić i predstavnika Kfora, Unmika, Oebsa i Euleksa konstatovano da je bezbednosna situacija na severu pokrajine stabilna i da za vreme novogodišnjih i božicnih praznika nije bilo incidenata.

Ocenjeno je i da je u što kraćem roku neophodno održavanje sastanka sa komandantom Kfora Erhardom Drevsom i šefom misije Euleksa Gzavije de Marnjakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: