Pokušaj samoubistva s mosta

Mlađa ženska osoba pokušala da se ubije skokom s Brankovog mosta u Beogradu oko podneva, ali ju je u tome, brzom intervencijom, sprečila policija.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

12:52

Default images

Hitna pomoć i ekipa policije stigli su u momentu kada je žena, očigledno u nameri da se ubije, sa sebe skinula odeću, ostavila torbu i spremila se za skok u Savu.

Jedan od policajaca na mestu zbivanja izjavio je Tanjugu da je reč o ženi staroj 35 godina.

Brankov most je jedna od tačaka u Beogradu gde se najčešće događaju samoubistva i pokušaji samoubistava.

Prema broju samoubistava - 19 na 100.000 stanovnika - Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, kao što su depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90 odsto slučajeva.

Praksa psihijatara ukazuje na to da žene češće od muškaraca pokušavaju da izvrše samoubistvo, ali da muškarci u tome češće uspevaju i to u srazmeri tri prema jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: