Kairo: Bivši premijer formira vladu

Egipatski vojni savet poverio je dužnost bivšem premijeru Kamalu al-Ganzuriju da formira novu vladu, što je on prihvatio, izvestili su egipatski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2011.

21:56

Default images

Ganzuri je načelno prihvatio da vodi vladu nacionalnog spasa posle sastanka sa prvim čovekom vojnog saveta Mohamedom Huseinom Tantavijem, objavio je dnevnik "Al Ahram" pozivajući se na izvore bliske Ganzuriju, a preneo Rojters.

Ganzuri je bio premijer Egipta od 1996. do 1999, pod režimom svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka.

Vest o njegovom imenovanju usledila je pošto je vladajući vojni savet u utorak prihvatio ostavku prelazne vlade premijera Esama Šarafa u jeku nemira u zemlji, u kojima je, od subote, poginulo najmanje 40 ljudi, i pozvao političke snage na razgovore o formiranju vlade "nacionalnog spasa", naveo je AFP.

Posle narodne pobune početkom godine kojom je svrgnut Mubarak, Ganzuri se distancirao od bivšeg lidera u jednom televizijskom intervjuu.
Ganzuri (78) je bio ministar za planiranje i međunarodnu saradnju pre imenovanja za premijera.

Stekao je ime radom na jačanju veza između Egipta i Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: