Sreda, 19.10.2011.

14:49

Radikali blokirali ambasadorku SAD

Poslanici SRS izazvali su incident u Skupštini Srbije blokirajući ulaz za američku ambasadorku Meri Vorlik i članove Grupe prijateljstva sa SAD.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

U Skupštini je trebalo da bude održan sastanak parlamentarne Grupe prijateljstva sa SAD i američke ambasadorke Meri Vorlik povodom 130 godina saradnje sa SAD.

Beta
Ambasadorka je stigla u Skupštinu i ušla u salu sa nekoliko članova Grupe prijateljstva. Deo članova grupe nije uspeo da uđe u salu, budući da su radikali blokirali ulaz. Oni su želeli da sa transparentima uđu u salu, ali ih je obezbeđenje sprečilo.

Radikali su se nakon petnaestak-dvadeset minuta sklonili ispred vrata te sale.

Dok su stajali oni su istakli parole "Decu vam nećemo oprostiti", "Prestanite da ubijate Srbe na Kosovu i Metohiji", "Bloody Meri" (Krvava Meri). “NATO=zločin”, “Ubice, prestanite da ubijate Srbe na Kosovu i Metohiji”, “20 godina zločina SAD nad Srbima”, "Bladi Meri"...
Beta
Poslanik SRS Boris Aleksić je nakon incidenta kritikovao vlast zbog prijema ambasadorke Vorlik u Skupštinu Srbije u trenutku kada se, kako je rekao, NATO sprema da napadne srpske barikade na Kosovu i Metohiji.

On je kazao da su se zato radikalski poslanici okupili ispred sale gde "vlast slavi odnose sa SAD". Aleksić je kazao da su njegove kolege želele da pošalju jasnu poruku da "SAD 20 godina sprovodi zločin protiv srpskog naroda i da se sada sprema da jednom za svagda završi sa Srbima na Kosovu i Metohiji".

"Nisu nam dozvolili da uđemo na sastanak. Šta kriju od poslanika? Ne kriju oni od poslanika već od građana", smatra Aleksić.

"Došli su iz američke ambasade da im kažu kako treba da se ponašaju kad američki tenkovi krenu na srpske barikade na Kosovu. Mi im to nećemo dozvoliti", rekao je Aleksić.

Poslanici SRS ispred Skupštine su pevali državnu himnu Srbije i pesme "Vidovdan", "Sprem'te se, sprem'te" i pesme o lideru SRS Vojislavu Šešelju, kome se sudi u Haškom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

11 h

Podeli: