Klinton: Odluka Uneska neobjašnjiva

Odobravanje preporuke da Palestina postane punopravna članica Uneska "nejasno" je i "neobjašnjivo", ocenila američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

09:19

Default images

Na konferenciji za novinare tokom posete Dominikanskoj Republici, šefica američke diplomatije zatražila je da se pitanje statusa Palestine vrati na pregovarački sto i nije isključila mogućnost da SAD prekinu da pomažu agenciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu, čije je sedište u Parizu.

"Moram da kažem da mi deluje prilično nejasno i neobjašnjivo da postoje organi UN koji donose odluku o statusu neke države dok je njen zahtev (o punopravnom članstvu u UN) u procesu pred Savetom bezbednosti UN", kazala je Hilari Klinton, koja učestvuje na ekonomskom forumu u Santo Domingu.

"Mislim da je to neuobičajeno", dodala je.

Podsetimo, Palestinci su u sredu zabeležili prvu diplomatsku pobedu u svom nastojanju da im se prizna država kada je u Unesku odobrena preporuka da Palestina postane punopravna članica te agencije UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: