Utorak, 13.09.2011.

18:27

Nigerija ipak nije priznala Kosovo

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić demantovao je da je Nigerija priznala Kosovo, što je u ponedeljak objavio prvi zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli.

Izvor: Beta

Default images

"Pacoli, po običaju, ne govori istinu. Naš ambasador u Nigeriji je imao prijem u ministarstvu spoljnih poslova Nigerije, gde mu je potvrđeno da Nigerija ne menja stav o Kosovu, dakle da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije", izjavio je Jeremić.

Šef diplomatije Srbije je dodao da je Bedžet Pacoli, kako je rekao "prilično nekredibilan izvor" informacija o zemljama koje su priznale nezavisnost Kosova.

"To se pokazalo i u prošlosti i pitanje njegovog kredibiliteta je razrešeno prilikom njegove smene sa mesta takozvanog predsednika Kosova od strane američkog izaslanika na teritoriji naše južne pokrajine", rekao je Jeremić.

Podsetimo da je prošle nedelje ministar Jeremić izjavio da dve zemlje, inače članice Pokreta nesvrstanih, ipak nisu priznale Kosovo, iako je Priština tvrdila da jesu.

Bedžet Pacoli je kasno sinoć objavio da je Nigerija priznala Kosovo. Kako je saopštio kabinet Pacolija, koji na turneji lobira za priznanje
nezavisnposti Kosova u Africi, odluka Nigerije je veoma značajna i zato što ta zemlja "ima izuzetan uticaj" u tom delu sveta.

Kabinet je saopštio da je Pacoli u ponedeljak razgovarao sa predsednikom Južne Afrike Džejkobom Zumom, od koga je dobio obećanje
da će njegova zemlja "priopritetno započeti proces priznanja nezavisnosti Kosova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: