Oštetili opštinu za jedan budžet

Opština Novi Pazar saopštila je da je grupa od dvadesetak osoba iz opštinske uprave tokom prethodnog mandata oštetila grad za jednogodišnji budžet.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

12:02

Default images

Oni su budžet oštetili fiktivnim izvođenjem radova, falsifikovanjem dokumentacije o izvođenju radova i nameštanjem poslova protivzakonitim ugovorima.

Komisija za preispitivanje rada bivše vlasti je utvrdila da su od 2000. do 2008. godine organi vlasti donosili odluke suprotne Ustavu i protivne zakonima o lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i komunalnim delatnostima.

Lokalno rukovodstvo je umesto investiranja u opštinska preduzeća angažovalo privatnu mehanizaciju za opšte radove, kroz potpisivanje ugovora o izvođenju radova i poveravanje delatnosti, navodi se u izveštaju Komisije.

Dodaje se da se uvidom u izvode Uprave za trezor Ministarstva finansija uočava da su sredstva budžeta uplaćivana direktno na račune dobavljača, mada nisu budžetski korisnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: