"Bez menjanja granica Kosova"

Ukoliko bi bilo promena granica Kosova, sledeći korak kosovske strane bio ujedinjenje sa svim albanskih prostorima, kaže predsednik Skupštine Kosova.

Izvor: FoNet, Tanjug

Utorak, 07.06.2011.

10:31

Default images

Jakup Krasnići je za prištinski dnevnik Zeri rekao da je celovitost Kosova garantovana principima Kontakt grupe.

On je dodao da kosovski parlament nema predstavu šta radi šefica prištinskog prevoračkog tima Edita Tahiri I pozvao Briselsku administraciju da učini transparentnim razgovore sa Beogradom.

"Razgovore sa Srbijom karakteriše informativni mrak koji onemogućava kosovskoj skupštini da zna šta se dešava. U ovom procesu se zaobilaze državne institucije a sve vodi nekoliko ljudi", rekao je Krasnići.

On je uoči pete runde dijaloga i najavljenog postizanja prvih sporazuma, pozvao međunarodnu zajednicu da rasvetli istinu o razgovorima, i da Brisel ne treba da preskače skupštinske institucije kada bude odlučivao, jer bi u suprotnom moglo biti problema.

Tahiri: Pregovori sa Beogradom i evrointegracije Kosova

Šef pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri i predstavnik Evropske unije na Kosovu Fernando Đentilini razmotrili su pripreme za peti krug dijaloga sa Beogradom, i paket mera koji bi mogao biti usaglašen u junu ili julu ove godine, javila je Televizija Kosova.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da dijalog mora da napreduje zajedno sa napretkom procesa evropskih integracija Kosova.

Tahiri je ponovila zahteve Kosova za liberalizaciju viza, dobijanje trgovinskih preferencijala i ulazak u ugovorne odnose sa EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: