Radikali optužuju Nikolića za farsu

Štrajk glađu Tomislava Nikolića izazvao i danas u parlamentu oštru polemiku poslanika opozicije, pošto su poslanici SRS nazvali njegov vid protesta - farsom.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2011.

14:14

Default images

Na to su poslanici SNS i NS negodovali što predsedavajuća sednici dopušta, kako su ocenili, zloupotrebu rasprave.

Lider NS Velimir Ilić naveo je da je izlaganjem poslanika SRS prekšen Poslovnik o radu parlamenta i kritikovao predsedavajuću Gordanu Čomić što je dozvolila da "poslanici na sednici pričaju kome šta padne na pamet".

"Na šta to liči? Sramota je pričati o tim stvarima u parlamentu na takav način. To je najveća bruka od kada sam u parlamentu. Pričajte o Nikoliću kada bude u parlamentu", rekao je Ilić i revoltiran napustio skupštinsku salu, ne sačekavši obrazloženje Čomićeve da Poslovnik ipak nije prekršen.

Poslanica SRS Vjerica Radeta uzvratila je da je "najveća bruka i sramota" to što je "DS dozvolila da u Skupštini Srbije sedi nešto što se zove SNS", koja, naglasila je, nije učestvovala na poslednjim izborima.

Štrajk lidera naprednjaka bio je tema i van skupštinske sale, gde je Ilić novinarima rekao da je krajnje vreme da predsednik Srbije Boris Tadić sutra, uoči uskršnjih praznika, reaguje - raspiše izbore do kraja godine i tako, kako je naveo, okonča agoniju.

"Tadić treba vrlo ozbiljno da razmisli o ovome i da donese odluku da se izbori raspišu do kraja godine. Izbori su jedino rešenje za izlazak iz krize i Nikolić na tome insistira", ponovio je Ilić i upozorio da zbog novonastale nestabilnosti u zemlji neće dobiti status kandidata za članstvo u EU, te da stranke u Srbiji zbog toga ne treba da se ponašaju osiono i da se međusobno napadaju.

Na pitanje da li će pričešćem, koje je Nikolić najavio za sutra, biti okončan Nikolićev štrajk, Ilić je rekao da misli da lider naprednjaka neće odustati od daljeg štrajka glađu.

DSS, prema rečima poslanika Miroslava Petkovića, kao jedini izlaz iz situacije u kojoj je država vidi momentalno raspisivanje parlamentarnih izbora i izbor nove vlasti, budući da aktuelna nije u stanju da zemlju izvuče iz krize.

Petković je novinarima rekao da je nedopustivo da se Nikolićevim vidom političkog protesta neko podsmeva i poigrava, jer je to njegova lična odluka.

On je dodao da se DSS, zajedno sa ostalim opozicionim strankama, zalaže za raspisivanje izbora, ali i da za sada neće učestvovati u protestima koje organizuju naprednjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: