DSS i SNS otklonili nesporazume

SNS i DSS treba da sarađuju i redovno komuniciraju, ocenjeno na sastanku Vojislava Koštunice i Tomislava Nikolića.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.04.2011.

14:35

Default images

Lideri Srpske napredne stranke i DSS, Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica, raščistili su sve nesporazume i dogovorili saradnju svojih stranaka.

Nikolić kaže za B92 i da očekuje da ga ove nedelje Boris Tadić pozove da se dogovore o raspisivanju izbora.

Tomislav Nikolić ponovo u Vojislavu Koštunici vidi saradnika. U zajedničkom saopštenju SNS-a i DSS-a se ističe da su Nikolić i Koštunica ocenili da treba da razgovaraju "o svim važnim temama i problemima sa kojima se Srbija danas suočava".

"SNS i DSS će razgovarati o svim temama, uključujući i one o kojima imaju različita mišljenja", ističe se u saopštenju. Zadovoljan sastankom koji je imao sa liderom DSS-a, Tomislav Nikolić za B92 kaže su ovoga puta svi nesporazumi otkolonjeni i da je dogovorena bliža saradnja DSS i naprednjaka.

Mislim da je ono što nas razdvaja rašćišćeno", izjavio je Nikolić.

On je ocenio da DSS izražava određeni evroskepticizam koji je dozvoljen i u članicama Evrospke unije.

"Zašto ne bi bio dozvoljen među strankama koje žele da se u Srbiji živi bolje", upitao je Nikolić.

O tome da li će im se DSS priključiti na mitingu 16. aprila nisu razgovarali, ali kažu da će se do tada još sresti.

Tomislav Nikolić očekuje još jedan poziv. Uveren je da će ga do kraje nedelje Boris Tadić pozvati da se dogovore o datumu raspisivanje izbora.

Poslednji put, Nikolić i Koštunica sreli su se 14. januara i suret je prošao neslavno. Osim različitih stavova o EU, suprostavili su se po pitanju promene Ustava.

Nikolić je podneo inicijativu da se smanji broj narodnih poslanika, a Koštunica veruje da je promena Ustava u ovom trenutku opasna po državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: