Privremeno zabranjen izvoz pšenice

Vlada Srbije je na telefonskoj sednici odlučila da zabrani izvoz pšenice i brašna iz Srbije, kaže za B92 ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2011.

19:56

Default images

Petrović je ovu meru obrazložio time da su naši bilansi dosta zabrinjavajući jer je umesto planiranog izvoza od 500.000 tona već izvezeno oko 650.000 tona.

Gostujući u Vestima TV B92, Petrović je objasnio da je cilj Vlade stabilizacija tržišta i da će omogućiti i da se razreše problemi koji su se pojavili kada ja u pitanju cena hleba.

Novi ministar trgovine i poljoprivrede kaže i da je ova mera privremena i da ”ovako kako je postavljena“ neće važiti duže od tri meseca. Petrović je dodao i da su obavljene konsultacije i sa Evropskom unijom o ovoj meri.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: