SNS: 14 dana da odluče o predlogu

SNS će odustati od mitinga u aprilu ako se Vlada obaveže da će raspisati izbore nakon dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, izjavio Tomislav Nikolić.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 07.03.2011.

12:32

Default images

Naprednjaci očekuju od DS-a da se u narednih 14 dana izjasni o tome da li će vanredni izbori biti održani do prve polovine decembra ove godine.

"To je najveći ustupak koji je jedna opoziciziona stranka učinila onima koji su na vlasti", rekao je Nikolić.

"Ukoliko vrh Demokratske stranke odluči da pokaže političku odgovornost i spremnost da izbori budu održani u oktobru ili novembru ove godine, Srpska napredna stranka će pokazati spremnost da prihvati takvu vrstu političkog kompromisa i pozvati građane Srbije da na vanrednim parlamentarnim izborima izbore neophodne promene", stoji u saopštenju naprednjaka.

U suprotnom, SNS će organizovati već najavljeni protest 16. aprila, sa koga se, navedeno je, "građani neće razilaziti dok se ne ispune njihovi legitimni zahtevi za demokratskim promenama". "Ovo je poslednji ustupak koji činimo zbog Srbije. Sada vlast nema nijedan razlog da to ne uradi. Uopšte se ne bojimo izbora posle dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU", naveo je Nikolić.

On je tako reagovao na izjavu premijera Mirka Cvetković u sinoćnjem "Utisku nedelje" da su svi koji sada traže izbore protiv EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: