Nedelja, 27.02.2011.

23:28

Hleb poskupeo u celoj Srbiji

Posle Beograđana koji od prošle nedelje plaćaju veknu hleba 55 dinara, osnovna prehrambena namirnica je poskupela i u Užicu i Kragujevcu.

Izvor: B92

Default images

U Užicu je u prodavnicama Pekarskog preduzeća "Sreten Gudurić" vekna poskupela za 10 dinara i prodaje se po ceni od 53 dinara.

Poskupljenje u tim preduzećima objašnjavaju skokom cena sirovina i energenata, zbog čega je neminovna bila i korekcija cene hleba.

Najavljeno poskupljenje struje u aprilu neće uticati na cenu hleba, ali novo poskupljenje ipak treba očekivati u maju, smatra predsednik Unije pekara Zoran Pralica.

"Ja sam rekao u toku februara da će poskupeti što se i dogodilo, posebno poslednjih dana. Moram da napomenem da je Vojvodina i jedan deo južne Srbije poskupeo ranije, a Beograd u ponedeljak ili utorak prošli. Ovih dana, koliko čujem, došlo je do poskupljenja u svim većim gradovima i varošicama širom Srbije i cena se kreće od 55 do 60, a mislim da je u Nišu 50 dinara za veknu hleba", kazao je on.

"Samo poskupljenje struje neće uticati na povećanje cene hleba ponovo, ali se plašim da će doći do novog skoka cene pšenice u maju, što će automatski uzrokovati poskupljenje brašna, a onda bi pekari opet morali da na neki način intervenišu podižući cenu hleba", dodao je Pralica.

Kada je reč o šećeru, koji je takođe poskupeo, prve isporuke tog artikla iz Robnih rezervi trebalo bi da počnu od srede. Šećer, po ceni od 98 dinara za kilogram, trebalo bi da stigne do prodavnica u roku od nedelju dana. Jeftiniji šećer je domaćeg porekla i biće vidno obeležen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: