Kraljevo: Uplaćeno 225 miliona

Aparati Republičkog seizmološkog zavoda jutros su u regionu Kraljeva registrovali dva slabija zemljotresa magnituda 3,0 i 2,2 po Rihteru.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.11.2010.

10:09

Default images

Kako je objavljeno na sajtu Zavoda, potresi su se dogodili u 04.36 i 05.11 časova.

Za pomoć Kraljevu za saniranje štete nastale u zemljotresu dosad je uplaćeno 225 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Ljubiša Simović.

"Novac koji pristiže iz inostrastva na ime pomoći Kraljevu pretvara se u dinarska sredstva u Narodnoj banci, gde je račun otvoren", kazao je Simović.

On je naveo da je do sada utrošeno oko 13 miliona dinara za kupovinu crepa i da su ostala sredstva namenjena za kupovinu građevinskog materijala za popravku oštećenih kuća i zgrada.

Uptan da li je do sada bilo bilo malverzacija pri nabavci i isporuci građevinskog materijala Simović je kazao da se sve pritužbe ukoliko ih ima upućuju na policiju.

Zamenik predsednika Skupštine Grada Kraljeva Milun Jovanović, koji u Štabu za vanredne situacije predvodi sektor socijalnih problema, kazao je da se uprkos teškoj situaciji na terenu po dogovorenim kriterijumima najpre pomaže porodicama i pojedincima sa najtežim zdravstvenim i materijalnim teškoćama.

"Međutim, i u ovim kategorijama postoji niz zamki u koje ne smemo da upadnemo. Dešava se da se čitava porodica prilikom našeg dolaska privemeno preseli u staru kuću koja odavno nije za stanovanje, dok im novoizgradjena i neoštećenma kuća u njenoj blizini zvrji prazna", rekao je Jovanović.

On je naveo da postoje i pojedinačni primeri ponude na prodaju polovnog crepa koji nije ni bio polomljen, na kućama koje su posle zemljotresa pokrivene novim crepom.

Podsetimo, Kraljevo i okolinu 3. novembra je pogodio zemljotres jačine 5,4 Rihterove skale. Stradale su dve osobe i pričinjena velika materajna šteta. Od tog dana dogodio se i niz manjih potresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: