Vojvođanski sindikat ulazi u štrajk

Članovi sindikata uprave zaposlenih u pravosuđu Vojvodine pridružiće se štrajku svojih kolega iz sindikata pravosuđa Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2010.

10:59

Default images

Sindikat uprave Vojvodine rekao je da su i oni nezadovoljni malim platama.

"Uvredljivo niske zarade zaposlenih u pravosudnim organima razlog su što u štrajk stupaju i članovi Sindikata uprave koji rade u pravosudnim organima", saopštio je taj sindikat.

Sindikat pravosuđa zahteva da osnovica za obračun zarada zaposlenih u pravosudsnim organima Srbije bude 28.000 dinara.

Sindikat uprave Vojvodine ukazao je da su zaposleni u državnim i lokalnim organima u Vojvodini u teškom materijalnom položaju.

"U toku su razgovori sa poslodavcima na poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih. Ukoliko se u najskorije vreme ne postigne dogovor i Sindikat uprave će se priključiti kolegama iz pravosuđa", piše u saopštenju.

Podsetimo, sindikat pravosuđa stupio je u generalni štrajk, odbacivši ponude Ministarstva pravde o povećanju zarada za 30 posto. U sudovima se obavljaju samo hitni postupsci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: