Reakcija "Večitih rivala" na Đenovu

Golmana Vladimira Stojkovića, kako saznaje B92, po povratku u zemlju policija otpratila sa aerodroma. Nasilje osudili predsednici Partizana i Crvene Zvezde.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2010.

18:52

Default images

Fudbalski klub Partizan traži od predsednika FSS da otkrije ko je organizovao napad na Stojkovića i prekinuo utakmicu sa Italijom.

U ovom klubu traže i od države da otkrije ko je organizovana banda koja je divljala u Italiji. Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić užasnut je sinoćnim divljanjem huligana.

Prvi čovek srpskog fudbala je u roku od samo nekoliko sati u utorak ponovio da se organizator svega onoga što se dogodilo u Đenovi nalazi u Beogradu.

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić smatra da Fudbalski savez Srbije i Tomislav Karadžić treba da saopšte ime organizatora. On nije želeo da pred kamerama ponovi ime koje je i novinarima nezvanično pomenuto.

"Gospodin Karadžić mora da kaže ko su ti ljudi. Gospodin Karadžić je rekao da zna ko su ti ljudi i da će reći. Gospodin Karadžić je častan čovek i on će to sigurno reći", kaže Đurić.

I dok su svi na snimcima mogli da vide da su huligani nosili obeležja njegovog kluba, predsednik sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić ne veruje da se radi o navijačima njegvog kluba i najoštrije osuđuje sve ono što se sinoć dešavalo u Đenovi.

"Tražiću i tražim da se ogradimo od svih ponašanja koji imaju primesu netolerancije i sile", rekao je on.

FSS će u petak održati sednicu IO na kojoj će se raspravljati o incidentima u Đenovi.

Kako B92 nezvanično saznaje, na toj sednici će biti saopšteno ko stoji iza huligana koji su divljali u Italiji. Nakon sednice predsednik FSS Tomislav Karadžić će se obratiti javnosti koja bi tada, napokon, trebalo da sazna ime ili imena organizatora.

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić saopštio je da je užasnut sinoćnim divljanjem huligana pre, tokom i posle duela Srbije i Italije u Đenovi.

"Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Đenovi. Crvena zvezda i ja kao njen predsednik uvek osudujumo svako nasilje i svako ko počini nasilje treba da bude spreman da lično odgovara za svoje postupke", rekao je Lukić.

"Ono što se dogodilo je najveća sramota u istoriji srpskog fudbala i imaće teške posledice kako za reprezentaciju, tako i za klubove", kazao je Lukić.

"Poslednji je trenutak da se svi faktori u našom fudbalu urazume i preuzmu svoj deo odgovornosti i da svi zajedno učinimo sve kako bismo iz ove situacije izašli što jači", rekao je Lukić.

O svim sportskim aspektima incidenata pročitajte tekst u rubrici Sport B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: