Opljačkani maturanti nastavili put

Maturanti subotičke Ekonomske škole, koji su juče opljačkani u Rimu, osećaju se dobro i nastavili su svoje putovanje po Italiji.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 25.09.2010.

10:09

Default images

Srpski konzulat bi trebalo da im u toku dana obezbedi nove putne isprave, kako bi oni kasnije nastavili put ka Subotici.

Od dva autobusa koji su korišćeni za prevoz učenika, jedan je ukraden, dok je drugi obijen. Učenici su ostali bez ličnog prtljaga i pasoša.

Još nema zvaničnih informacija o tome ko je ukrao autobus koji je bio na velikom parkingu na ulazu u Rim, gde su učenici pravili pauzu.

Za učenike čiji je autobus ukraden obezbeđen je lokalni prevoz kako bi stigli do Firence, kako je i planirano.

"Učenici su stigli tamo do prenoćišta, večerali. Konzulat radi na izradi novih dokumenata, to bi danas trebalo da bude gotovo. Novi autobus iz Subotice bi trebalo da stigne u Firencu. Noćas je krenuo i trebalo bi da stigne i da nastavimo put ka Subotici kako je planirano po programu", kaže direktor škole Igor Bem.

Na studijski boravak u Italiju otišlo je 20. septembra 88 učenika iz Subotice, koji su po utvrđenom programu obišli Padovu i Rim, a bilo je predviđeno da na povratku kući, sutra posete Firencu, ispričao je Bem.

Posle incidenta, ambasada Srbije u Rimu pobrinula se da učenici dobiju dokumenta po ubrzanoj proceduri, rekao je on, a prevoznik "Subotica trans" sinoć je uputio novi autobus po učenike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: