Tadić sa Ban Ki Munom

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji boravi u Njujorku, razgovaraće danas s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2010.

07:31

Default images

Tadić bi u četvrtak trebalo da se sretne s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, što će biti prvi susret nakon dogovora o rezoluciji o Kosovu.

Na tom sastanku biće razgovora o nastavku evropskih integracija Srbije.

"To će biti nastavak našeg dijaloga, imajući u vidu poslednji briselski susret, kada smo se saglasili da 28 evropskih zemalja podnese rezoluciju nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde", rekao je Tadić.

Kada je reč o dijalogu sa Prištinom, međutim, Tadić je rekao da je rano za razgovor o modalitetima.

Inače, Tadić će, tokom zasedanja Generalne skupštine UN, imati više bilateralnih sastanaka s predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova zemalja članica UN, saopštio je njegov kabinet.

Boravak Tadića u Njujorku, u okviru zasedanja Generalne skupštine UN, završava se 25. septembra, kada će učestvovati na glavnoj debati pred Generalnom skupštinom UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: