Nikolić: Predložio bih referendum

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio za B92 da bi, ukoliko se Srbiji kao uslov za ulazak u EU postavi priznanje Kosova, predložio raspisivanje referenduma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2010.

19:59

Default images

Nikolić kaže da bi referendumom građani doneli odluku o tome da li nastaviti evropske integracije.

Odgovarajući na pitanje šta bi uradio kao zvaničnik Vlade da treba da donese odluku o članstvu, a da je najviše što može da se dobije zaštićen status za Srbe na severu Kosova, Nikolić rje ekao da bi predložio referendum jer o tome treba da se izjasne građani Srbije.

"Za sada ne postoji formalan razlog da Srbija odustane od članstva u Evropskoj uniji", istakao je Nikolić i naglasio da SNS smatra da je prizanje nezavisnosti Kosova "crvena linija" i da Unija, ako je to uslov, ima alternativu.

"Nemojte stavljati SNS u poziciju u kojoj nije ni aktuelna vlast. Ni od njih se još ne traži da priznaju Kosovo i Metohiju. Do sada niko uspostavljanje dobrih odnosa sa državom Kosovo nije postavio kao formalani uslov za ulazak u EU", naveo je Nikolić.

Govoreći o sastanku s predstvnicima Demokratske stranke Srbije, on je istakao da su se naprednjaci sa tom strankom složili samo da treba raspisati vanredne izbore, ali ne i po pitanju evropskih integracija.

Nikolić je kazao da SNS i DSS neće moći da formiraju ni koaliciju, a ni vladu, ukoliko ta stranka ne promeni tvrdi stav prema EU, napomenuvši da su oni samo skrenuli pažnju na to da aktuelna vlast više ne govori i Kosovo i EU, već da Unija nema alternativu.

"Tadić bi trebalo da se vrati na politiku koju je do skoro vodio - idemo u EU, ali sa Kosovom", naveo je predsednik SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: