Policija uhapsila dva direktora JRB

Policija je uhapsila generalnog i tehničkog direktora a.d. Jugoslovenskog rečnog brodarstva Milana Mijailovića iz Pančeva i Boška Maletina iz Beograda

Izvor: B92

Petak, 20.08.2010.

11:02

Default images

Sumnja se da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili to preduzeće za 700.000 evra, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

On je naveo da je uhapšenima određen policijski pritvor od 48 sati.

Direktor policije je kazao da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i zamenik generalnog direktora i predsednik Upravnog odbora JRB Zoran Radojković i finasijska direktorka i članica UO JRB Mirjana Stovragović.

Veljović je naveo da se sumnja da su uhapšeni direktori JRB u periodu od 2007. do 2010. godine bez saglasnosti Upravnog odbora tog preduzeća i Agencije za privatizaciju, prilikom remonta plovnih objekata oštetili to preduzeće za više od 700.000 evra, ali i državu Srbiju, s obzirom na to da je JRB u vlasništvu države.

"Kako bi ostvarili protivpravnu imovinsku korist remonte su obavljali u inostranstvu, a ne u Srbiji, iako su za to postojali optimalni uslovi", rekao je Veljović i podsetio da je to preduzeće u postupku privatizacije.

Veljović je istakao da su direktori uhapšeni u saradnji pripadnika kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd i Tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: