Zatvaraju restorane zbog Ramazana

Duhovni lider muslimana u Čečeniji, muftija Sultan Mirzajev, naredio je da se tokom islamskog verskog meseca Ramazana zatvore svi restorani i kafići.

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

22:49

Default images

Ova naredba je izazvala oštre reakcije među građanima i aktivistima organizacija za zaštitu ljudskih prava, koji ukazuju da se njome krše ruski zakoni.

Mirzajev je rekao da restorani moraju da budu zatvoreni čak i posle zalaska sunca. "Ne možemo da dozvolimo da se mirisi šire ulicama i mame one koji su gladni", kazao je Mirzajev Rojtersu.

Stanovnici u Groznom, glavnom gradu Čečenije, kažu da je ovo prvi put da se naređuje potpuno zatvaranje kafića i restorana. Oni su podsetili da je više od polovine kafića bilo otvoreno prošle godine za vreme Ramazana.

U centru grada je danas bilo tiho pošto su mnogi kafići bili zatvoreni, a samo su radile prodavnice i pijace, navela je britanska agencija.

Osnivač čečenskog Foruma za građansko društvo Minkail Ežiev je rekao da ovo pokazuje da Čečenija funkcioniše kao odvojena država od Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: