Kutlereru određen istražni pritvor

Bivšem predsedniku Upravnog odbora "Hipo Alpe Adria" banke Volfgangu Kultereru, koji je u u petak uveče s još dve osobe uhapšen, određen je istražni pritvor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.08.2010.

10:46

Default images

Njega su saslušali i specijalna jedinica za istragu afere oko "Hipo banke", i državno tužilaštvo, i potom je prebačen u istražni zatvor.

Kutlerer, koji je odbacio sve navode optužbe na svoj račun, tereti se za proneveru velike svote novca, i preti mu zatvorska kazna do deset godina.

Specijalna jedinica za istragu afere oko "Hipo banke" ne isključuje da je moguće da će biti još hapšenja, a u toku je istragaprotiv oko 40 optuženih, potvrdio je šef ove jedinice Bernhard Gaber.

Kulterer se tereti za pranje novca kroz neopravdane i fiktivne kredite, kao i rizične kredite pravnim i fizičkim licima sa prostora bivše Jugoslavije.

Meću "najvrednijim" klijentima bio je i nekadašnji zamenik ministra odbrane Hrvatske Vladimir Zagorec, koji izdržava zatvorsku kaznu u Hrvatskoj zbog pronevere državne imovine.

Kulterer je bio i veoma blizak sa ranijim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, koji se stalno dovodi u vezu sa aferom oko "Hipo banke".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: