NUNS: Obratite se povereniku

NUNS poziva novinare i medije kojima se uskraćuju tražene informacije da se obrate povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2010.

16:59

Default images

Po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja, poverenik na zahtev žalioca može izreći novčanu kaznu do 200 000 dinara instituciji koja uskraćuje traženu informaciju.

Za prvih šest meseci ove godine poverenik je primio 34 žalbe novinara i medija na dostupnost informacija. Četiri žalbe nisu realizovane ni nakon Šabićevog izvršnog rešenja.

Prema izveštaju koji je poverenik dostavio NUNS, postupak je okončan u 27 slučajeva, a u sedam je u proceduri.

"Od 27 okončanih, u 13 slučajeva postupak je obustavljen zaključkom, jer je nakon intervencije poverenika i zahteva za izjašnjenje prethodno uskraćena informacija stavljena na raspolaganje tražiocu", naveo je poverenik u izveštaju dostavljenom NUNS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: