Moskva: Uhapšeni "čuvari šume"

Ruska policija uhapsila je dva novinara i 15 aktivista koji su od živeli u šatorima u šumi u predgrađu Moskve da bi sprečili da drveće bude posečeno.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

21:06

Default images

Aktivisti su pozvali policiju kada je grupa od oko 100 mladića sa prekrivenim licima blokirala njihov kamp, što je omogućilo da se nastavi seča stabala.

Pošto regularna policija nije uspela da uspostavi red, u pomoć su pozvani pripadnici odreda za razbijanje demonstracija i uhapsili aktiviste.

Jedan od aktivista je u izjavi za AP rekao da su uhapšeni odvedeni u grad Himki, severozapadno od ruske prestonice, gde je kasnije sud oslobodio tri osobe, dok petoro aktivista tek treba da bude saslušano.

Šuma u predgrađu Moskve je "predmet rasprava" već nekoliko godina zbog planova da se njen veći deo poseče zbog izgradnje autoputa.

Gređevinska kompanija je sa rušenjem stabala počela prošle nedelje, a aktivisti su sprečili nastavak radova u utorak i ostali u šumi.

Grupe za zaštitu životne sredine osudile su hapšenja aktivista.

Kimki se nalazi na veoma prometnom pravcu od Moskve do međunarodnog aerodroma Šeremetjevo i Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: