Rudari bili zarobljeni zbog struje

U Bugarskoj je zbog havarije elektroprenosnog sistema 120 rudara u rudniku "Crno more" kod Burgasa bilo je zarobljeno 320 metara pod zemljom.

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

20:10

Default images

Istovremeno su u pojedinim turističkim centrima uvedena su planska isključenja struje.

Rudari su oslobođeni posle delimičnog otklanjanja havarije, saopštilo je rukovodstvo rudnika.

Normalan režim snadbevanja električnom energijom može se očekivati u subootu do kraja dana, saopštila je bugarska Nacionalna električna kompanija (NEK).

Prema tvrdnjama NEK-a, razlog havarije, koja se je dogodila kasno sinoć, jeste pokušaj krađe ili smišljena saobotaža.

Distributer električne energije u Burgasu EVN Bulgarija saopštio je da je razlog havarije polomljeni stub visokonaponske 110. kilovoltne električne mreže na području oblasti Varna.

Bez struje su ostali svi turistički centri severno od Burgasa - Pomorje, Nesebar, Sunčev Breg, Obzor i drugi. Oni se danas suočavaju sa naizmeničnim uključenjem i isključenjem električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: