Rusija: Manje službenika za petinu

Rusko ministarstvo finansija predložilo da se broj službenika zaposlenih u državnim organima smanji za 20 odsto do 2013.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

21:44

Default images

Planirano je da se smanjenje broja zaposlenih u državnom aparatu sprovede u više faza, prenela su ruska glasila.

Do aprila 2011. ministarstvo predlaže otpuštanje pet odsto zaposlenih od broja koji je registrovan 1. jula. Do 1. aprila 2012. godine broj opuštenih državnih službenika će se povećati na deset odsto, a nakon godinu dana na 20 procenata.

Sve državne službe će svoje predloge o maksimalnom broju zaposlenih morati da dostave do septembra. Polovina sredstava ostvarenih na ime smanjenog državnog aparata biće usmerena na stimulisanje državnih službenika.

Ruski ministar finansija Aleksej Kudrin je ranije ukazao da će 20-procentno smanjenje broja državnih službenika obezbediti budžetu uštedu od 37 milijardi rubalja godišnje (1,21 milijarde dolara).

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev je poručio vladi da pripremi predloge o smanjenju broja državnih službenika za 20 odsto.

"Takve odluke ne mogu da se donose mehanički ili samo na osnovu finansijskih pokazatelja", naglasio je predsednik, ukazujući da su u pitanju ljudske sudbine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: