Krst i Fijat na ulazu u Kragujevac

Završeni radovi na izgradnji Đurđevdanskog krsta, na ulasku u Kragujevac iz pravca Koridora 10, nedaleko od njega bi trebao biti postavljen i simbol Fijata.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

15:16

Default images

Izgradnja je finansirana sredstvima donatora, tvrde gradski zvaničnici i naglašavaju da ni jedan dinar nije postrošen iz budžeta.

Đurđevdanski krst izgrađen na ulasku u Kragujevac visok je 18 i raspona 11 metara. Radovi su u potpunosti završeni, a već je plato kružnog toka sa kojeg se izdiže, uređen zelenilom.

Sve je spremno da do kraja meseca patrijarh Irinej osvešta krst, sa čije jedne strane se nalazi Hristovo raspeće, a sa druge ikona Svetog Đorđa, zaštitnika grada.

Mišljenja Kragujevčana o potrebi da se na ovom mestu izgradi krst, još uvek su podeljena.

Iako je pre početka radova gradonačelnik Kragujevca izjavio da će izgradnja krsta koštati 110.000 evra, troškovi su bili drastično manji tvrde u lokalnoj samoupravi, i navoide da je ceo projekat završen sredstvima donatora.

Na drugom kružnom toku na ulasku u Kragujevac, koji je udaljen nekoliko stotina metara od kružnog toka na kojem je podignut Krst, kako B92 nezvanično saznaje, najverovatnije će biti postavljen simbol Fijata.

Još uvek nije odlučeno da li će to biti logo kompanije ili maketa automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: