SNS zahteva objašnjenje

Srpska napredna stranka pozvala je policiju da otkrije organizatore "izborne krađe" u opštini Bor.

Izvor: B92

Nedelja, 27.06.2010.

13:17

Default images

SNS navodi da ne prihvata objašnjenje po kojem je za to odgovorna nepoznata osoba.

Objašnjenje po kojem je nepoznata osoba direktorki pošte u Boru donela lažne uplatnice kojima su građani pozvani da uplate novac za SNS je detinjasto i vređa inteligenciju građana, rekao je na član Pravnog saveta SNS Nikola Selaković.

"Zamislite situaciju u kojoj N.N. lice ulazi u poštu i ništa manje odlazi kod direktorke i izdaje joj nalog za lažne uplatnice", rekao je Selaković reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da je direktorka pošte u Boru policiji rekla da je uplatnice donela nepoznata osoba.

Protiv direktorke pošte u Boru i još dve osobe su podignute krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

Selaković smatra da iza "izborne krađe" u opštini Bor "stoje veoma moćni ljudi čija se imena skrivaju".

"Državni organi moraju da otkriju ko je nalogodavac izborne prevare", rekao je Selaković i istakao da je pronalazak odgovornih za "izbornu krađu" u Boru "ispit za demokratiju u Srbiji".

Pred vanredne parlamentarne izbore u opštini Bor, 20. juna, građani te opštine su iz pošte dobili lažne uplatnice po kojima su trebali da uplate 1.800 dinara za kampanju SNS. Ta stranka je optužila vlast navodeći da je samo ona mogla da zloupotrebi javno preduzeće kako bi odbila građane od te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: