Kina: Poplave odnele 365 života

U jakim pljuskovima i poplavama u Kini život je izgubilo u proteklih nedelju dana najmanje 365 ljudi, a 147 se vodi kao nestalo, saopštila je kineska vlada.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2010.

19:16

Default images

Vlada je uputila vojnike, hranu i šatore u pogođene oblasti uglavnom na jugu zemlje, odakle je evakuisano više od dva miliona žitelja, prenosi Rojters.

Nabujala reka Fu na jugu Kine u ponedeljak i sredu je probila nasip, a više od 100 000 žitelja te oblasti je napustilo svoje domove.

Vlada očekuje da nasip bude popravljen za šest dana, iako pljuskovi koji ne prestaju predstavljaju smetnju za radove, koji sutra započinju.

Ekonomski gubici zbog poplava izazvanih neprekidnom jakom kišom iznose, zasad, oko 10,4 milijarde dolara.

Poplave u Kini, koje se dešavaju svake godine zbog izlivanja velikih reka, ove godine su zahvatile čak devet provincija i regiona na jugu zemlje i duž istočne obale, a usledile su nakon najveće suše koja je zadesila te oblasti u poslednjih 100 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: