Privrednici nude pomoć Vladi

Vodeći privrednici i ekonomisti Srbije predlažu državi kako da prevaziđe negativne posledice ekonomske krize.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2010.

12:12

Default images

Predlog su uputili pre nedelju dana na adrese predsednika Srbije, premijera i predsednika saveta Narodne banke.

Dok čekaju da stigne odgovor, svoj predlog su predstavili i javnosti. Kažu da je njihova poruka dobronamerna i da ne predstavlja pružanje ruke pomirenja, već ruke zajedništva.

Investirati u energetiku, telekomunikacije, poljoprivredu, infrastrukturu. Obezbediti kurs koji je stabilan i prati stopu inflacije, formirati Razvojnu banku – pod hitno, samo su neke od poruka koje su privrednici uputili na adrese Borisa Tadića, Mirka Cvetkovića i Dejana Šoškića.

Odgovor na ponuđeni program ni posle sedam dana nisu dobili, ali to ne dovode u vezu s nedavnim porukama koje im je poslao predsednik države govoreći o nepristojno bogatim ljudima.

Privrednici naglašavaju da su dobronamerni i da bi tako trebalo da ih shvate i mediji i političari.

Autori programa kažu da više nema vremena za čekanje i da je, u periodu krize, nečinjenje isto tako opasno kao i pogrešni potezi. Oni naglašavaju da se nisu vodili ličnim intersima, već društvenom odgovornošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: